klantenservice

Jotun Beits

Jotun Beits

De beitsen van Jotun behoren tot de absolute wereldtop, de duurzaamheid, verwerking en uitstraling is ongeëvenaard.

Categorie omschrijving

De juiste bescherming van uw houtwerk is erg belangrijk in Nederland. Het vochtige klimaat en de relatief lage temperaturen maakt het hout erg vochtig. Het ontstaan van houtrot is bijna niet tegen te gaan tenzij u uw hout optimaal beschermt en damp-open afwerkt (vocht in het hout verdampt door de beschermlaag heen). De beitsen van Jotun zijn damp-open, uiterst flexibel, kleurvast, makkelijk aan te brengen en drogen snel. 

De groep beitsen telt 8 producten waarvan 4 dekkende beitsen en 4 semi dekkende beitsen, ook wel transparante beitsen genoemd. Het verschil tussen dekkend en semi dekkend heeft met de hoeveelheid pigment (kleurstof) te maken. Een dekkende beits dekt de kleur van het hout af terwijl een semi dekkende beits de kleur van het hout nog half laat zien. De semi dekkende beitsen zijn in een kleur en zonder kleur leverbaar. Wilt u de vergrijzing tegengaan pas buiten dan altijd een product met een kleur toe (dus semi dekkend of volledig dekkend maar niet kleurloos).

Een dekkende beits geeft een strak uiterlijk aan uw houtwerk en biedt de meest duurzame bescherming. Een semi dekkende beits biedt wat minder bescherming, gaat nog steeds lang mee maar geeft bovenal een zeer levendige en natuurlijke uitstraling. Noesten, vlammen en kleurverschillen blijven zichtbaar. 

Kenmerkend voor alle beitsen van Jotun is dat het reliëf (de structuur) van het hout zichtbaar blijft (mits het hout structuur heeft natuurlijk). 

Uitleg beits en verf

De definities van beits en verf zijn in de loop der jaren en door het internet met de inbreng van buitenlandse producten wat vervaagd. Ook Jotun-Specialist gebruikt afwisselend beide termen om zo een breed publiek te bereiken. Het zijn beide pigmenthoudende/transparante vloeistoffen die het hout beschermen/verfraaien. Een belangrijk aspect echter waarin een duidelijk verschil is tussen een beits en een verf is dat een beits altijd damp-open moet zijn en een verf niet perse.

Voornaamste verschil beits en verf:

  • een verf is een pigment houdende vloeistof/laag die dient ter bescherming of verfraaiing van uw hout.
  • een beits is een damp-open, pigment houdende of transparante vloeistof/laag die dient ter bescherming of verfraaiing van uw hout.

Ons advies

  • Gebruik buiten op steen en hout altijd een damp-open product (in ons webwinkel filter voldoen alle buitenproducten)
  • Binnen kunt u zowel damp-open als afsluitende producten toepassen
Dekkende beitsen specifiek onderhoud mat zijdeglans water terpentine vormt laag
Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg multifunctioneel 10-12    
Jotun Demidekk Ultimate Helmatt multifunctioneel 10-12    
Jotun Demidekk Infinity Details kozijnen 8-10    
Jotun Demidekk Ultimate Oljetackfarg 1 pot | primer 4-5    

 

Semi dekkende beitsen specifiek onderhoud mat zijdeglans water terpentine vormt laag
Jotun Demidekk Strukturlasyr  multifunctioneel 6-8    
Jotun Trebitt Oljebeis 1 pot 4-5    
Jotun Demidekk Terrasslasyr vlonder 3-4      
Jotun Panellakk binnen n.t.v.    
filter op prijs
Ondergrond
Soort product
Toepassing
Afwerking
Glansgraad
Verdunning
Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Zeer duurzame, watergedragen houtverf (dekkende beits) voor binnen en buiten die de houtstructuur accentueert en lange onderhoudsintervallen mogelijk maakt.

€40,90 Meer informatie
Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg Proefblik

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg Proefblik

Jotun Demidekk Ultimate Proefblik, 0,5 liter dekkende beits. Te gebruiken voor het testen van kleuren. Maximaal 1 blik per kleur.

€24,95 Meer informatie
Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is een zeer duurzame, watergedragen houtverf (dekkende, matte beits) voor binnen en buiten die de houtstructuur accentueert en lange onderhoudsintervallen mogelijk maakt. Extra matte variant van Demidekk Ultimate.

€43,55 Meer informatie
Jotun Demidekk Ultimate Vindu

Jotun Demidekk Ultimate Vindu

Jotun Demidekk Ultimate Vindu is een watergedragen houtverf (dekkende beits) voor kozijnen, deuren, vlonders, hekwerken, boeiboorden, dakkapellen.

€43,55 Meer informatie
Jotun Demidekk Strukturlasyr

Jotun Demidekk Strukturlasyr

Jotun Demidekk Strukturlasyr is een watergedragen half doorzichtige houtverf (semi dekkende beits) voor binnen en buiten. De beits is gebaseerd op een unieke combinatie van alkyd en acrylaat en versterkt met UV blokkerende componenten.

€275,00 Meer informatie
Jotun Trebitt Oljebeis

Jotun Trebitt Oljebeis

Jotun Trebitt Oljebeis is een half doorzichtige houtverf (semi dekkende beits) op basis van terpentine voor buiten. De uitstekende indringing in de ondergrond zorgt voor een goede hechting. Kan tevens perfect op hardhout en vettige houtsoorten zoals Dougl

€24,95 Meer informatie
Jotun Demidekk Terrasslasyr

Jotun Demidekk Terrasslasyr

Jotun Demidekk Terrasslasyr is een matte, watergedragen, niet filmvormende, half dekkende houtverf (semi dekkende beits) voor binnen en buiten. Toepasbaar op gevelpanelen, terrassen, vlonders, meubels, schuttingen en steigerhout. Laat de structuur van het

€27,50 Meer informatie
Jotun Demidekk Oljetackfarg

Jotun Demidekk Oljetackfarg

Jotun Demidekk Oljetackfarg is een houtverf (dekkende beits) op basis van terpentine. De beits is uitstekend weer- en waterbestendig en geeft daarom een goede bescherming aan uw hout. De beits is tevens als grondverf te gebruiken, goede grond en aflak in

€108,70 Meer informatie
Jotun Panellakk

Jotun Panellakk

Matte blanke lak (beits) op waterbasis voor hout, gips, stucwerk binnen. Bevat een UV filter en is damp-open. Is kleurloos en kan in mooie grey- en white wash kleuren worden gemengd.

€69,35 Meer informatie
Jotun Demidekk Infinity Details

Jotun Demidekk Infinity Details

Nieuwste uit Noorwegen: Jotun Demidekk Infinity Details is een watergedragen houtverf (dekkende beits) voor kozijnen, deuren, vlonders, hekwerken, boeiboorden, dakkapellen.

€43,55 Meer informatie