klantenservice

Jotun Beits

Jotun Beits

De beitsen van Jotun behoren tot de absolute wereldtop, de duurzaamheid, verwerking en uitstraling is ongeëvenaard.

Categorie omschrijving

De juiste bescherming van uw houtwerk is erg belangrijk in Nederland. Het vochtige klimaat en de relatief lage temperaturen maakt het hout erg vochtig. Het ontstaan van houtrot is bijna niet tegen te gaan tenzij u uw hout optimaal beschermt en damp-open afwerkt (vocht in het hout verdampt door de beschermlaag heen). De beitsen van Jotun zijn damp-open, uiterst flexibel, kleurvast, makkelijk aan te brengen en drogen snel. 

De groep beitsen telt 7 producten waarvan 4 dekkende beitsen en 3 semi dekkende beitsen, ook wel transparante beitsen genoemd. Het verschil tussen dekkend en semi dekkend heeft met de hoeveelheid pigment (kleurstof) te maken. Een dekkende beits dekt de kleur van het hout af terwijl een semi dekkende beits de kleur van het hout nog half laat zien.

De semi dekkende beitsen zijn in een kleur en zonder kleur leverbaar. Wilt u de vergrijzing tegengaan pas buiten dan altijd een product met een kleur toe (dus semi dekkend of volledig dekkend maar niet kleurloos).

Een dekkende beits geeft een strak uiterlijk aan uw houtwerk en biedt de meest duurzame bescherming. Een semi dekkende beits biedt wat minder bescherming, gaat nog steeds lang mee maar geeft bovenal een zeer levendige en natuurlijke uitstraling. Noesten, vlammen en kleurverschillen blijven zichtbaar. 

Kenmerkend voor alle beitsen van Jotun is dat het reliëf (de ribbels) van het hout zichtbaar blijft (mits het hout reliëf heeft natuurlijk). 

Uitleg beits en verf

De definities van beits en verf zijn in de loop der jaren en door het internet met de inbreng van buitenlandse producten wat vervaagd. Het zijn beide pigment houdende/transparante vloeistoffen die het hout beschermen/verfraaien. Een belangrijk aspect echter waarin een duidelijk verschil is tussen een beits en een verf is dat een beits altijd damp-open moet zijn en een verf niet perse om aan de definitie te voldoen.

Definitie beits en verf:

  • een verf is een pigment houdende vloeistof/laag die dient ter bescherming of verfraaiing van uw hout.
  • een beits is een damp-open, pigment houdende of transparante vloeistof/laag die dient ter bescherming of verfraaiing van uw hout.

Ons advies

  • Gebruik buiten op steen en hout altijd een damp-open product (in ons webwinkel filter voldoen alle buitenproducten)
  • Binnen kunt u zowel damp-open als afsluitende producten toepassen
Dekkende beitsen (damp-open) speciefiek onderhoud mat zijdeglans water terpentine vormt laag
Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg multifunctioneel 10-12    
Jotun Demidekk Ultimate Helmatt multifunctioneel 10-12    
Jotun Demidekk Infinity Details deuren en kozijnen 8-10    
Jotun Demidekk Ultimate Oljetackfarg primer en beits in 1 4-5    

 

Semi dekkende beitsen (damp-open) specifiek onderhoud mat zijdeglans water terpentine vormt laag
Jotun Trebitt Oljebeis primer en beits in 1 4-6    
Jotun Demidekk Terrasslasyr

primer en beits in 1 + vlonders

3-4      
Jotun Panellakk binnen n.t.v.    
filter op prijs
Ondergrond
Toepassing
Afwerking
Soort product
Glansgraad
Verdunning
Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Meest duurzame, watergedragen dekkende zijdeglans beits (houtverf) voor binnen en buiten die de houtstructuur accentueert en lange onderhoudsintervallen mogelijk maakt.

€44,00 Meer informatie
Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg Kleurentester

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg Kleurentester

Kleurentester, 0,5 liter dekkende zijdeglans beits (houtverf). Te gebruiken voor het testen van kleuren. Maximaal 1 blik per kleur.

€24,95 Meer informatie
Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

Meest duurzame, watergedragen dekkende matte beits (houtverf) voor binnen en buiten die de houtstructuur accentueert en lange onderhoudsintervallen mogelijk maakt. Matte variant van Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

€46,00 Meer informatie
Jotun Demidekk Infinity Details

Jotun Demidekk Infinity Details

Nieuwste uit Noorwegen: Jotun Demidekk Infinity Details: meest duurzame watergedragen dekkende zijdeglans beits (houtverf) voor kozijnen, deuren, vlonders, hekwerken, boeiboorden, dakkapellen.

€46,00 Meer informatie
Jotun Demidekk Oljetackfarg

Jotun Demidekk Oljetackfarg

Duurzame dekkende zijdeglans beits (houtverf) op basis van terpentine. 2 in 1 beits. Grondverf en aflak in één. Goede primer voor onder de Ultimate serie bij renovatie schilderwerk of bij schilderwerk in een lichte kleur.

€116,90 Meer informatie
Jotun Trebitt Oljebeis

Jotun Trebitt Oljebeis

Duurzame half dekkende zijdeglans beits op basis van terpentine voor buiten. 2 in 1 beits. Impregneermiddel en beits in één. Kan tevens perfect op hardhout en vettige houtsoorten zoals Douglas hout.

€29,00 Meer informatie
Jotun Demidekk Terrasslasyr

Jotun Demidekk Terrasslasyr

Duurzame watergedragen matte, niet filmvormende half dekkende beits voor binnen en buiten. 2 in 1 beits. Toepasbaar op gevelpanelen, terrassen, vlonders, meubels, schuttingen en steigerhout. Laat de structuur van het hout zien.

€29,90 Meer informatie
Jotun Panellakk

Jotun Panellakk

Transparante matte blanke damp-open beits op waterbasis voor hout, gips, stucwerk binnen. Bevat een UV filter en is damp-open. Is kleurloos en kan in mooie grey- en white wash kleuren worden gemengd.

€78,80 Meer informatie