• Lorem ipsum

Eikenhout oliën in kleur 629 naturellIk wil mijn eikenhout buiten beschermen tegen de vergrijzing en zo natuurlijk mogelijk behandelen. Ik wil de kleur en de structuur van het eikenhout behouden. Verder wil ik geen laag op het hout aanbrengen.

Welke olie of beits kan ik het beste gebruiken en welke kleur benaderd de natuurlijke kleur van het eikenhout het beste?

jotun treolje solventDe meest natuurlijke afwerking voor uw eikenhout bereikt u met een olie (Jotun Treolje Solvent)

Een olie is een dunne vloeistof en trekt meer in het hout dan dat het erop ligt. Door het oliën blijven de houtvezels, noesten en kleurverschillen goed zichtbaar (en zelfs voelbaar). Dit geeft een natuurlijke uitstraling. 

Voor het behouden van de oorspronkelijke kleur en het tegengaan van de vergrijzing is het belangrijk om een olie in een kleur toe te passen. De pigmenten in een olie, beits of verf blokkeren het Uv-licht en remmen mede daardoor de verkleuring en vergrijzing van het hout. De twee andere factoren: water en zuurstof worden door de olie zelf buiten gehouden.

De vier meest toegepast kleuren voor het behandelen van eikenhout zijn 629 Naturell, 868 Eiche hell, 10006 Eiche en 10996 Esche. Bij dit project heeft de klant gekozen voor de lichtste kleur van de drie: 629 Naturell. 

De kleur 629 Naturell is een lichte beigeachtige crème kleur en bevat de pigmenten wit, oker, roodbruin en zwart.

Eikenhout olien kleuren

Project informatie 

  • Houtsoort: eikenhout
  • Gebruikte kleur: 629 Naturell
  • Gebruikte olie: Jotun Treolje Solvent 
  • Werkwijze: hout grof schuren, 2 lagen olie aanbrengen

Aanbevolen Producten 

Wilt u advies bij het oliën van eikenhout, onze medewerkers staan u graag te woord! 

eikenhout olien in kleur 629 naturel-3eikenhout olien in kleur 629 naturel-5