klantenservice

Zwarte matte beits voor buiten

Zwarte matte beits voor buiten

Ik wil mijn hout buiten mat zwart beitsen, hoe pak ik dit het beste aan, welke kleur gebruik ik en welke verf heb ik dan nodig?

Zwarte beits
Voor het mat zwart beitsen van uw houten huis/schuur/schutting/tuinhuis of ander hout buiten gebruikt u de matte beits: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

Dit type is het beste wat Jotun te bieden heeft voor buiten en heeft een extra matte uitstraling. De beits is damp-open en uiterst flexibel. Twee belangrijke eigenschappen die mede van invloed zijn op de duurzaamheid van een verfsysteem. Onderhoudsintervallen van 10-12 jaar zijn gebruikelijk. De beits laat zich verder gemakkelijk verwerken met een blokkwast en heeft een ongekend hoge kleurstabiliteit. Dit betekent dat de kleuren (ook de zwarte kleuren) nauwelijks achteruitgaan.

De beits kan zonder gebruik van een primer op geïmpregneerd hout en over andere oude verflagen worden toegepast (zowel terpentine als watergedragen, let op: verf op basis van lijnolie zoals bijvoorbeeld Koopmans Perkoleum, altijd verwijderen voordat u opnieuw gaat schilderen).

Primer
Schildert u onbehandeld hout (douglas, lariks, grenen, vuren, red cedar, eiken, e.d.) dan past u wel een primer toe voor het bereiken van het meest duurzame resultaat. De primer van Jotun is: Jotun Visir Oljegrunning Klar.

Jotun Visir Oljegrunning Klar bevat bestanddelen die houtrot tegengaan en dringt daarnaast vanwege de lage viscositeit dieper in het hout dan een verf of een beits met pigmenten. Door het gebruik van de primer verlengt u de totale levensduur van uw hout aanzienlijk.

Zwarte kleuren
De meest toegepaste zwarte kleur in Nederland is RAL 9005 (gitzwart). Deze kleur bevat een maximale hoeveelheid zwart pigment en is exact gelijk aan de Jotun kleur: 0099 Sort. Wilt u 100% zwart dan is dit uw kleur.

Twee andere, veel gebruikte Jotun kleuren zijn; Jotun 9938 Dempet Sort (gebruikt bij dit project) en de klassieker; Jotun 0734 Brunsvart. Jotun 9938 Dempet Sort is een moderne zachte zwarte kleur. Deze kleur is net iets minder zwart dan 100% zwart en heeft een moderne en neutrale uitstraling. De kleur  0734 Brunsvart heeft bij een bepaald lichtinval een zwart/bruine ondertoon en oogt daardoor wat klassieker en misstaat ook zeker niet bij landelijke houten gebouwen.

Hieronder ziet u een afbeelding van de 4 meest toegepaste zwarte Jotun kleuren:
zwart kleurvoobeelden

De vier meest gebruikte zwarte Jotun kleuren beschreven:

 • 9920 Askesort (90% zwart met een moderne grijze ondertoon)
 • 9938 Dempet Sort (95% zwart met een moderne, neutrale uitstraling)
 • 0734 Brunsvart (95% zwart met een klassieke bruine ondertoon)
 • 0099 Sort (100% zwart)

hout zwart beitsen

Bij dit project is gekozen voor Jotun 9938 Dempet Sort (gedempt zwart) in combinatie met Jotun 9918 Klassisk Hvit (neutraal wit). 9918 Klassisk Hvit is een neutraal witte kleur, wordt veel toegepast in Noorwegen en kan goed met elke ander kleur worden gecombineerd.

Project informatie 

 • Houtsoort: onbehandeld grenen
 • Primer: Jotun Visir Oljegrunning Klar
 • Beits voor de planken: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt
 • Beits voor de kozijnen: Jotun Demidekk Ultimate Vindu
 • Beits voor de boeidelen: Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg
 • Gebruikte kleur voor de planken: Jotun 9938 Dempet Sort
 • Gebruikte kleur voor de kozijnen en boeidelen: Jotun 9918 Klassisk Hvit
 • Werkwijze: 1 laag primer en 3 lagen beits aanbrengen met de kwast zonder te schuren tussendoor

Aanbevolen Producten 

Hout zwart beitsenHout zwart beitsen

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier:

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: