• Lorem ipsum

Olympic Oil Stain 704 AlternatiefMijn red cedar gevelbekleding is behandeld met Olympic Oil Stain in de kleur 704 Redwood. Het ziet er inmiddels vlekkerig en verweerd uit. Welk alternatief biedt Jotun en hoe kan ik het red cedar het beste schoonmaken?

Welke beits?
Jotun Demidekk Infinity Pure MattHet meest duurzame alternatief van Jotun voor Olympic Oil stain is Jotun Demidekk Infinity Pure Matt. Jotun Demidekk Infinity Pure Matt is een zeer duurzame matte dekkende beits. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van 10-12 jaar bereikt. Verder is de beits damp-open, uiterst flexibel en kleurvast. Ook na lange tijd in weer en wind blijft de kleur gehandhaafd.

Demidekk Infinity Pure Matt is een dekkende beits, dat wil zeggen dat eventuele kleurverschillen van de ondergrond worden afgedekt maar het reliëf van het hout zichtbaar blijft (indien het hout reliëf heeft). Het afdekken van de kleurverschillen van de ondergrond komt vooral goed van pas indien de gevel lange tijd niet geschilderd is en er wat vlekkerig uitziet. Met 2 tot 3 lagen Demidekk ziet u hier niets meer van terug en is uw hout optimaal beschermd.

Jotun biedt een tiental mooie alternatieven voor het kleurnummer 704 Redwood van Olympic Stain. Na het toesturen van de kleurenwaaier heeft de klant gekozen voor Jotun kleurnummer 154 Aetterod (een prachtig alternatief).

Voor het schoonmaken van western red cedar heeft Jotun een 3 in 1 effectief reinigingsmiddel: Jotun Kraftvask. Jotun Kraftvask verdund u met water en spoelt u na het schoonmaken af met schoon water. Gebruikt u een schuurpad tijdens het reinigen dan is het hout direct geschuurd en bespaard u tijd (dit werkt alleen goed bij relatief gladde oppervlakten, bij zeer ruw hout lukt dit niet).

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar
  • Oude kleur: Olympic Oil Stain 704 Redwood
  • Nieuwe kleur: Jotun 154 Aetterod
  • Werkwijze: hout reinigen en 2 lagen beits aanbrengen met de kwast

Aanbevolen Producten 

Foto links; de oude (vlekkerige) situatie, foto rechts; Jotun Demidekk Ultimate Helmatt in Jotun kleur 154 Aetterod

Olympic Oil Stain 704 AlternatiefOlympic Oil Stain 704 Alternatief