• Lorem ipsum

Kozijnen vervenWelke verf (dekkende beits) kan ik het beste gebruiken voor het verven van; kozijnen, deuren, meubels en vlonders?

jotun demidekk infinity detailsSpeciaal voor het verven van houten kozijnen, deuren, meubels en vlonders heeft Jotun een nieuw product ontwikkeld: Jotun Demidekk Infinity Details. Deze watergedragen kozijnenverf is de verbeterde versie van Jotun Demidekk Ultimate Vindu en is; zelfreinigend, duurzamer en snel drogend. De verf kan na een uur al een regenbui te verduren hebben en plakt niet aan de rubbers die rond de ramen en deuren zitten.

Deze houtverf is langdurig getest onder extreme weersomstandigheden. De conserveermiddelen in de verf houden schimmelvorming tegen en het kleurbehoud is van grote klasse. Duurzaamheid is een ander criterium: ook op dit punt stelt Demidekk Infinity Details niet teleur, de houtverf is tot 10 jaar onderhoudsarm. Dit is ongekend! De liggende delen kunt u het beste na 4 jaar inspecteren en indien nodig bijwerken. Demidekk Infinity Details heeft een zeer gunstige droogtijd, de verf is al na 2 uur al overschilderbaar. 

Kortom, voor in het oog springende elementen als kozijnen en deuren kunt u zich geen beter product wensen.

Waarop letten bij Jotun Demidekk Infinity Details

  • Voordat u kozijnen of deuren gaat verven, moet de ondergrond schoon, stof- en vetvrij zijn. Reinig het hout of het schilderwerk met Jotun Kraftvask.
  • Nieuwe kozijnen behandelt u het best eerst met een goed impregneermiddel zoals Jotun Visir Klar. Dit stabiliseert nieuw hout en voegt extra bescherming toe.
  • Schildert u tropisch hardhout met veel inhoudsstoffen of geïmpregneerd hout met noesten, gebruik dan de dekkende Demidekk Oljetäckfärg als primer, deze verminderd doorbloeden.
  • Verft u kozijnen buiten, doe dit dan niet na een regenbui. Het vochtgehalte is een teer punt en mag niet hoger zijn dan 18 procent. Ook zonlicht kan voor problemen zorgen. Als de zon direct op natte verf schijnt, kan dit tot blaarvorming leiden.
  • Jotun Demidekk Infinity Details brengt u onverdund aan. Wel altijd goed roeren voordat u aan de slag gaat.
  • Houd er rekening mee dat nieuwe raamkozijnen het best met drie lagen verf worden behandeld.
  • Eerder behandeld houtwerk kan volstaan met twee. Zorg ervoor dat er voldoende droogtijd is tussen de diverse lagen.
  • Schuren tussendoor is technisch gezien niet nodig maar het geeft wel een mooier resultaat en het verft prettiger omdat de verf beter van de kwast loopt.

Aanbevolen producten voor het verven van kozijnen en deuren  

Deuren kozijnen vervenDeuren kozijnen verven

tuinmeubelen verven