klantenservice

Steigerhout verven

Steigerhout verven

Welke verf van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het verven van mijn steigerhout en welke kleuren zijn er mogelijk? 

Voor het verven van steigerhout (buiten) is het belangrijk dat u een dampdoorlatende (niet afsluitende) verf gebruikt. Het vocht wat aanwezig is in het steigerhout kan zo ontsnappen. 

Daarnaast is het belangrijk dat de verf flexibel is zodat het niet zal barsten tijdens het in- en uitzetten van het hout. Gaat u steigerhout binnen verven dan kunt u beter een afsluitende en hardere verf gebruiken (Jotun Oxan AU). Hardere verven hebben het voordeel dat ze slijtvaster zijn. 

Wenst u liever geen dekkende maar een semi dekkende afwerking of een volledig transparante afwerking voor uw steigerhout? Kijkt u dan naar steigerhout olie (transparant) of steigerhout beits (semi dekkend).

Welke verf voor Steigerhout? 

Voor het verven van steigerhout (buiten) heeft Jotun een dekkende verf op basis van terpentine (alkydverf): Jotun Demidekk Oljetackfarg

Demidekk Oljetackfarg is een grondverf en aflak in één (schakelverf) en heeft een mooie, zijdeglans afwerking. De verf trekt diep in het hout, is dampopen en laat een beschermende film achter op het hout. De houtstructuur (reliëf) blijft wel zichtbaar bij het gebruik van Oljetackfarg. De verf is flexibel en bladdert niet. 

Met deze verf behaalt u onderhoudsintervallen van 4 tot 5 jaar. De verf bereikt deze lange onderhoudsintervallen dankzij een aantal belangrijke eigenschappen: 

  • UV-blokkerende componenten
  • Zeer waterafstotend
  • Flexibel en dampopen
  • Perfect hechting 
(Wenst u langere onderhoudsintervallen (8-12 jaar) en een matte uitstraling gebruik dan: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt)

Welke kleuren zijn er leverbaar? 

Demidekk Oljetackfarg is leverbaar volgens de kleurenfolders: 

Hieronder ziet u een selectie van vier verschillende kleuren: een wit-, geel-, rood- en een blauwtint. Respectievelijk: Hvit 001, Livlig 10462, Hardangerrod 67 en Havbris 5351.
Steigerhout verven jotun specialist
 

Stappenplan voor het verven van steigerhout 

  • Steigerhout reinigen
  • Steigerhout schuren
  • Steigerhout verven

Steigerhout verven stappenplan

Steigerhout reinigen
Steek eventuele hars weg met een plamuurmes en/of ontvet het hars met thinner. Reinig het hout met Jotun Husvask (licht vervuild hout) of Jotun Kraftvask (zwaar vervuild hout).  

Steigerhout schuren
Schuur het steigerhout met korrel 100 tot 160 (nieuw steigerhout). Gebruik grover schuurpapier indien u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Rond de scherpe kanten af. 

Steigerhout verven
Voor het beste resultaat brengt u Demidekk Oljetackfarg in 2 tot 3 lagen aan in de lengterichting van de nerf. Verdun de 1e laag met 10% terpentine en gebruik voor het aanbrengen een kwast. 

Aanbevolen producten voor het verven van Steigerhout 

Wilt u advies bij het verven van Steigerhout, onze medewerkers staan u graag te woord! 

Direct advies: 06 - 16 246 450