klantenservice

Schutting beitsen

Schutting beitsen

Welke half dekkende beits van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het beitsen van mijn schutting (tuinscherm-tuinhek) en welke kleuren zijn er mogelijk? 

Om uw schutting te beschermen en mooi te houden zijn er drie opties: oliën, beitsen of verven. Het semi dekkend beitsen van de schutting wordt het meest toegepast vanwege een aantal voordelen: 

 • Gemakkelijk aan te brengen
 • Weinig onderhoud
 • Natuurlijke uitstraling van het hout blijft behouden
 • Goede bescherming tegen zon, regen en vuil
 • Vergrijzing wordt geremd
 • Kleur gemakkelijk af te stemmen op uw wensen
Bekijk hieronder ons advies en stappenplan voor het beste resultaat.
 

Welke beits voor uw schutting? 

Afhankelijk van uw wensen m.b.t. het uiterlijk en het soort hout van uw schutting heeft Jotun drie semi dekkende beitsen:

Welke beits kleuren zijn er leverbaar? 

Via onderstaande links kunt u de kleuren bekijken voor de verschillende beitsen:

Hieronder ziet u een afbeelding van een aantal kleuren: Burmateak 623, Sibirische Large 935, Kiefernborke 678, Terrassgra 9710.
Kleuren schutting beitsen

Tip: wilt u uw schutting half dekkend zwart beitsen gebruik dan de kleur Jotun 699 Sort.

Schutting impregneren? 

Is uw schutting onbehandeld en werkt u deze af met Jotun Demidekk Strukturlasyr dan is impregneren wel nodig. Het impregneren beschermd uw schutting tegen houtrot, verbetert de hechting en verlengt de levensduur aanzienlijk. Het impregneermiddel is: Jotun Visir Oljegrunning Klar.

Voor de overige situaties is impregneren niet nodig. 

Stappenplan voor het beitsen van uw schutting 

 • Schutting wassen met Jotun Kraftvask en afspoelen met water
 • Schutting schuren en stofvrij maken
 • Schutting impregneren met Jotun Visir Oljegrunning Klar
 • Schutting beitsen met Jotun Demidekk Terrasslasyr of Jotun Trebitt Oljebeis of *Jotun Demidekk Strukturlasyr 

Stappenplan schutting beitsen 

Hout wassen en schuren
Steek eventuele hars weg met een plamuurmes en/of ontvet het hars met thinner. Reinig het hout met Jotun Kraftvask en water. Schuur het hout en rond de scherpe kanten af. Maak het hout stofvrij voordat u begint met beitsen. 

Hout impregneren
* Is uw schutting onbehandeld en werkt deze af met Jotun Demidekk Strukturlasyr dan geldt: behandel het hout rondom met 1 laag Visir Klar. De kopse kanten (gezaagd) 3-4 keer nat in nat. Nat in nat houdt in dat u tussen de lagen een droogtijd van ongeveer 2 uur aanhoudt (het impregneermiddel is dan nog nat). Breng het impregneermiddel aan met een kwast. Let op: het impregneermiddel moet het hout verzadigen maar mag geen laag gaan vormen. 

Hout beitsen
Demidekk Terrasslasyr: breng 1 tot 2 lagen dun aan in de lengterichting van de nerf. Gebruik voor het aanbrengen een kwast of vachtroller. De beits mag geen laag vormen, verwijder overtollige beits met een droge pluisvrije doek.

Trebitt Oljebeis: Breng 2 tot 3 lagen met de kwast aan in de lengterichting van de nerf. Verdun de 1e laag met 10-15% terpentine. Let erop dat de voorgaande laag niet meer plakt voordat u start met de volgende laag. 

Demidekk Strukturlasyr: Breng 2 tot 3 lagen met de kwast aan in de lengterichting van de nerf. Let erop dat de voorgaande laag niet meer plakt voordat u start met de volgende laag.

Tips:

 • Laat geïmpregneerd hout 1 tot 2 maanden drogen voordat u de behandeling begint
 • Verwijder de witte waas (zoutkristallen op geïmpregneerd hout) met een harde borstel
 • Reinig geïmpregneerd hout goed, dit verbetert het resultaat enorm
 • Let erop dat het hout goed droog is en behandel het niet in de volle zon  

Aanbevolen producten voor het beitsen van uw schutting 

Schutting beitsenSchutting beitsen

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier:

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: