klantenservice

Olympic Stain 911 Cape Cod Gray overschilderen

Olympic Stain 911 Cape Cod Gray overschilderen

Mijn red cedar gevelbekleding is behandeld met Olympic Stain in de kleur 911 Cape Cod Gray. Het ziet er inmiddels vlekkerig en verweerd uit. Welk alternatief biedt Jotun, hoe kan ik het red cedar het beste schoonmaken en welke kleur gebruik ik?

Welke beits?
Jotun Demidekk Ultimate HelmattHet meest duurzame alternatief van Jotun voor het overschilderen van Olympic stain (zowel "Olympic Water Repellent Oil Stain" als "Olympic Premium Acrylic Latex Stain") is Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is een zeer duurzame matte dekkende beits. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van maximaal 10-12 jaar bereikt. Verder is de beits damp-open, uiterst flexibel en kleurvast. Ook na lange tijd in weer en wind blijft de kleur gehandhaafd. Daar waar Olympic Stain in verloop van tijd wat verpoedert en verkleurt blijft Jotun Demidekk Ultimate Helmatt flexibel en kleurvast. Dit is een enorme verbetering.

Demidekk Ultimate Helmatt is een dekkende beits, dat wil zeggen dat eventuele kleurverschillen van de ondergrond worden afgedekt maar het reliëf van het hout zichtbaar blijft (indien het hout reliëf heeft). Het afdekken van de kleurverschillen van de ondergrond komt vooral goed van pas indien de gevel lange tijd niet geschilderd is en er wat vlekkerig en aangetast uitziet. Met 2 tot 3 lagen Demidekk ziet u hier niets meer van terug en is uw hout optimaal beschermd.

Welke kleur?
Olympic Stain kleur 911 Cape Cod Gray is een licht grijze kleur met een licht blauwe zweem. Omdat de van origine Amerikaanse kleur niet meer leverbaar is, is in samenwerking met de klant de kleur digitaal vanaf de gevel gemeten en vastgelegd onder kleurnummer: JS 911 Cape Cod Gray (het kleurnummer JS 911 Cape Cod Gray is opgenomen in ons assortiment en via de webwinkel te bestellen). 

Gevel reinigen?
Voor het schoonmaken van western red cedar heeft Jotun een 3 in 1 effectief reinigingsmiddel: Jotun Kraftvask. Jotun Kraftvask verdund u met water en spoelt u na het schoonmaken af met schoon water. Gebruikt u een schuurpad tijdens het reinigen dan is het hout direct geschuurd en bespaard u tijd (dit werkt alleen goed bij relatief gladde oppervlakten, bij zeer ruw hout lukt dit niet).

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar
  • Oude kleur: 911 Cape Cod Gray
  • Nieuwe kleur: JS 911 Cape Cod Gray
  • Werkwijze: hout reinigen met Jotun Husvask en een schuurpad en 2 lagen beits aanbrengen met de kwast

Aanbevolen Producten 

olympic stain 911 overschilderenOlympic Stain 911 Cape Cod Gray overschilderen

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever persoonlijk advies van Jotun Specialist? Neem dan contact op via één van onderstaande mogelijkheden:  

  • Tel/Whats App: 06 - 16 246 450
  • E-mail: [email protected]
  • Contactformulier
  • Persoonlijk advies

    Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: