klantenservice

Tuinhuis beitsen

Tuinhuis beitsen

Welke semi dekkende beits kan ik het beste gebruiken voor het beitsen van mijn tuinhuis (blokhut-schuur) en is het nodig om het hout eerst te impregneren? 

Voor het verlengen van de levensduur en het tegengaan van de vergrijzing is het belangrijk om uw tuinhuis te beschermen. 

Een behandeling met een semi dekkende beits is de meest duurzame (6-8 jaar onderhoudsarm) oplossing indien u een natuurgetrouwe afwerking wenst. 

In dit artikel worden de volgende vragen beantwoordt: 

  • Welke semi dekkende beits kan ik het beste gebruiken voor het beitsen van mijn tuinhuis?
  • Is het nodig om tuinhuis te impregneren en welk impregneermiddel gebruik ik hiervoor?
  • Welke kleuren zijn er leverbaar?
  • Wat is de werkwijze voor het beitsen van een tuinhuis? 

Welke beits voor uw tuinhuis? 

De meest duurzame semi dekkende beits van Jotun voor het behandelen van uw tuinhuis is Jotun Demidekk Strukturlasyr

Met deze beits haalt u onderhoudsintervallen van 6 tot 8 jaar. De beits bereikt deze lange onderhoudsintervallen dankzij een aantal belangrijke eigenschappen: 

  • UV-blokkerende componenten
  • Blijvende flexibiliteit
  • Goede dampdoorlatendheid
  • Schimmelwerende componenten 

Tuinhuis impregneren? 

Voordat u uw onbehandelde tuinhuis met een beits afwerkt, is het nodig om het eerst te impregneren. 

Impregneermiddelen bevatten schimmelwerende componenten en dringen dieper door in het hout dan een beits. Hierdoor biedt impregneren een betere bescherming dan een afwerking met alleen een beits. Door het impregneren van uw tuinhuis verlengt u de totale levensduur aanzienlijk. Impregneren is niet expliciet nodig als uw hout al in de fabriek is geïmpregneerd.  

Het impregneermiddel voor uw tuinhuis is: Jotun Visir Oljegrunning Klar

Is uw tuinhuis al gebeitst en gaat u het overschilderen dan is impregneren niet nodig en past u direct Jotun Demidekk Strukturlasyr toe. 

Welke beits kleuren zijn er leverbaar? 

Demidekk Strukturlasyr is leverbaar volgens de kleurenfolders: 

Hieronder ziet u een afbeelding van 4 veel gebruikte kleuren: Kiefer 10077, Burmateak 623, Eiche 10006 en Eiche dunkel 10009.
Tuinhuis beitsen kleuren jotun 

Stappenplan voor het beitsen van uw tuinhuis 

 Tuinhuis beitsen stappenplan

Hout wassen en schuren
Steek eventuele hars weg met een plamuurmes en/of ontvet het hars met thinner. Reinig het hout met Jotun Husvask (licht vervuild hout) of Jotun Kraftvask (zwaar vervuild hout). Schuur het hout en rond de scherpe kanten af. Maak het hout stofvrij voordat u begint met beitsen. 

Hout impregneren
Behandel onbehandeld hout rondom met 1 laag Visir Klar. De kopse kanten (gezaagd) 3-4 keer nat in nat. Nat in nat houdt in dat u tussen de lagen een droogtijd van ongeveer 2 uur aanhoudt (het impregneermiddel is dan nog nat). Breng het impregneermiddel aan met een kwast. Let op: het impregneermiddel moet het hout verzadigen maar mag geen laag gaan vormen. Impregneren is niet nodig op geïmpregneerd of eerder gebeitst hout.

Hout beitsen
Breng 2 tot 3 lagen Jotun Demidekk Strukturlasyr aan met de kwast. Let erop dat het impregneermiddel niet meer plakt voordat u start met Demidekk Strukturlasyr. 

Aanbevolen producten voor het beitsen van uw tuinhuis 

Wilt u advies bij het beitsen van uw tuinhuis, stel hier uw vraag: [email protected]