• Lorem ipsum

Zelf uw muren verven zonder strepen? Dat kan! Met de juiste techniek, verf en tips is dit een peulenschil.

Tips:

 1. Werk met kwaliteitsverf
 2. Werk bij voldoende licht
 3. Werk snel
 4. Werk niet te ver vooruit met de randen
 5. Werk systematisch en consequent 
 6. Breng de verf royaal aan

1. Werk met kwaliteitsverf
Een kwaliteitsverf is niet alleen duurzamer maar vloeit daarnaast ook beter uit. Bij het aanzetten van een volgende baan zal een goede verf zich beter mengen met de geschilderde baan ernaast. Met een kwaliteitsverf is streeploos schilderen niet verzekerd maar is de basis wel gelegd. 

2. Werk bij voldoende licht
Zorg dat u schildert bij voldoende licht zodat u goed kunt zien wat u doet! 

3. Werk snel*
Snel werken is essentieel voor het bereiken van een streeploos resultaat bij het verven. Door snel te werken vloeit de verf van de aangelegen banen in elkaar over. Wacht u te lang met de volgende baan en is de aangrenzende baan al droog, dan zal de verf zich onderling minder goed vermengen en is de kans groot dat u banen blijft zien.
Werk dus flink door en verf de volgende baan voordat de vorige droog is. 

4. Werk niet te ver vooruit met de randen*
Ook voor de randen geldt bovenstaande. Werk niet te ver vooruit met de randen, anders zijn ze al droog voordat u gaat rollen en zal de verf zich onderling minder goed vermengen. 

*bij Scano extra matte muurverf is snel werken niet nodig om tot een streeploos resultaat te komen. Al stopt u midden op de muur en zou u de volgende dag pas verder gaan dan nog ziet u geen aanzetten of strepen. Scano extra matte muurverf laat zich extra makkelijk verwerken. Ook het bijwerken van beschadigingen of een niet goed gedekte plek gaat gemakkelijk en zonder er iets van terug te zien. Let er wel op dat u te dikke aanzetten, dun uitstrijkt naar buiten toe, zodat het verschil in dikte tussen de lagen niet zichtbaar is. 

5. Werk systematisch en consequent
Door systematisch en consequent te werken zal de geschilderde muur er uiteindelijk ook zo uit zien; strak en gelijkmatig.

Om systematisch te werken verdeelt u de muur denkbeeldig in verticale lijnen van een meter en horizontale lijnen van 1 tot 1,5 meter. 
U begint met de eerste aanzet in het midden van het 1e vlak linksboven op de muur en verdeelt de verf met een aantal halen van boven naar onder en kruislings net zolang het vlak egaal is van kleur. Eindig het 1e vlak met "na-rollen" (weinig druk op de roller en zonder de roller opnieuw van verf te voorzien) en overlap zo’n 10 tot 20 cm met de aangrenzende vlakken.

Herhaal deze stap totdat u de 1e baan van een meter tot aan de vloer of plint heeft geverfd. Bij de 2e baan past u dezelfde techniek toe. U schildert zo de gehele muur, waarbij u werkt van boven naar onder, van links naar rechts.

Het resultaat zal tevens verbeteren indien u consequent dezelfde hoeveelheid verf per baan gebruikt. 

6. Breng de verf royaal aan
De laatste tip is het royaal aanbrengen van de verf. Het kan bij wijze van spreken niet dik genoeg. Breng de verf zo dik aan dat het net niet druipt maar dat de muur wel in één keer goed dekt. Op deze manier zal bij de 2e laag de muur gegarandeerd voor 100% gedekt zijn. Dit geeft een strak en gelijkmatig effect. Het dik aanbrengen heeft meerdere voordelen: volle kleur, sneller klaar met het werk, geen schrale plekken en een egaal resultaat.

Stappenplan voor het verven van de muren 

 • Dek de vloer af met afdekfolie
 • Vul gaten met plamuur en kit kieren af met acrylaatkit
 • Gebruik voorstrijk op sterk zuigende ondergronden en fixeermiddel op poederende ondergronden
 • Plak de kozijnen af met schilderstape
 • Verf langs de randen met een kwast
 • Gebruik een roller voor de grote delen 

Welke muurverf?