• Lorem ipsum

Douglas hout zwart beitsenIk wil mijn Douglas hout zwart beitsen, hoe pak ik dit het beste aan, welke kleur gebruik ik en welke verf heb ik dan nodig?


Dekkende zijdeglans beits
Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg Voor het zwart beitsen van uw Douglas hout levert Jotun twee duurzame beitsen op waterbasis:

Beide beitsen zijn uiterst flexibel, damp-open, bevatten pigmenten van de hoogste kwaliteit en zijn even duurzaam. Onderhoudsintervallen van 10-12 jaar zijn haalbaar.

De pigmenten van hoge kwaliteit behouden ook na vele jaren hun kleur en intensiteit. De goede dampdoorlaatbaarheid en flexibiliteit van de beitsen zorgt ervoor dat de beitsen niet gaan bladderen.

De genoemde eigenschappen zijn belangrijk voor buitenschilderwerk in het algemeen. Schildert u in zwart of een andere donkere kleur dan is dit nog belangrijker omdat zwart erg warm wordt in de zon.

De beitsen kunnen zonder gebruik van een primer op; zwart gedompeld Douglas hout, geïmpregneerd Douglas hout en over reeds geschilderd* Douglas hout worden toegepast (*zowel terpentine- als waterbasis verf, let op: verf op basis van lijnolie zoals bijvoorbeeld Koopmans Perkoleum, altijd verwijderen voordat u opnieuw gaat schilderen).


Dekkende matte beits

Jotun Demidekk Infinity Pure Matt

Voor de liefhebbers van een matte uitstraling levert Jotun de gelijkwaardige Jotun Demidekk Infinity Pure Matt. Met dit type bereikt u tevens onderhoudsintervallen van maximaal 10-12 jaar.

 

 


Primer onbehandeld Douglas (zwarte delen)
Douglas hout zwart beitsenJotun Visir Oljegrunning KlarSchildert u onbehandeld hout dan past u wel een primer toe voor het bereiken van het meest duurzame resultaat. De primer van Jotun is: Jotun Visir Oljegrunning Klar.

Jotun Visir Oljegrunning Klar bevat bestanddelen die houtrot tegengaan en dringt daarnaast vanwege de lage viscositeit dieper in het hout dan een verf of een beits met pigmenten. Door het gebruik van de primer verlengt u de totale levensduur van uw hout aanzienlijk.


Primer onbehandeld Douglas (witte delen)
Jotun Demidekk OljetackfargSchildert u onbehandeld Douglas hout wit (zoals in dit project) dan past u een dekkende primer toe: Jotun Demidekk Oljetackfarg

De dekkende primer (Oljetackfarg) dekt beter de kleurstoffen van het Douglas hout af dan de transparante primer (Visir Klar). Douglas hout bevat veel kleurstoffen. Door het gebruik van een dekkende primer verkleint u de kans van het doorbloeden van de inhoudsstoffen.


Zwarte beits kleuren
De meest toegepaste zwarte kleur in Nederland is RAL 9005 (gitzwart). Deze kleur bevat een maximale hoeveelheid zwart pigment. Wilt u 100% zwart dan is dit uw kleur. Bij dit project is de prachtige kleur RAL 7021 (zwartgrijs) toegepast. Van de top vijf is dit de meest lichte zwarte kleur (het is zwart met een grijze ondertoon). Oplopend in zwart intensiteit, treft u hieronder “de top vijf zwart tinten” uit de RAL kleurenwaaier. 

  • RAL 7021 Zwartgrijs (gebruikt bij dit project)
  • RAL 9004 Signaalzwart
  • RAL 9011 Grafietzwart 
  • RAL 9017 Verkeerszwart
  • RAL 9005 Gitzwart

De vier meeste toegepaste kleuren uit deze top vijf zijn: RAL 7021, RAL 9004, RAL 9011 en RAL 9005.

Zwarte beits kleuren


Deuren en kozijnen verf voor Douglas hout  

jotun demidekk infinity detailsJotun Demidekk Infinity Details

Specifiek voor de deuren en kozijnen van Douglas hout gebruikt u de kozijnen verf van Jotun. Dit type is stootvaster en plakt minder bij het sluiten van de ramen en deuren. U gebruikt dit type voor zowel wit als elke ander kleur.

 


Project informatie 


Aanbevolen producten  

Wilt u advies bij het beitsen van uw Douglas hout in een zwarte kleur, onze medewerkers staan u graag te woord!


Douglas hout zwart beitsen

 

Douglas hout zwart beitsen