• Lorem ipsum

Tuinhuis verven in de kleur wit en grijsHet uitkiezen van kleuren die goed bij elkaar passen is soms een lastige klus met alle mogelijkheden die er zijn. Daarnaast vergt het een goed inbeeldingsvermogen om het eindresultaat van te voren, duidelijk voor ogen te hebben. 

Om u op weg te helpen volgt hieronder een projectomschrijving met tips, foto’s en producten voor het verven van uw tuinhuis in de kleuren wit en grijs. 

Gebruikte kleuren

Bij dit project gaf de klant aan een voorkeur te hebben voor de heldere wit/grijs combinatie uit de Jotun Demidekk Ultimate kleurenkaart: Jotun 9918 (klassisk hvit) en Jotun 9907 (sink). 

Jotun 9918 (klassisk hvit) is een mooie en veel verkochte wit tint. Het is de meest witte kleur die Jotun levert. 

De kleur Jotun 9907 (sink) die gebruikt werd als accentkleur, komt tevens van de kleurontwerpers uit Noorwegen en heeft als toevoegingen de pigmenten zwart, rood en oker. De kleur heeft een warme en zachte uitstraling en wordt ook wel “warm grey” genoemd. 

Foto uit de Jotun Demidekk folder met de kleuren: Jotun 9918 (klassisk hvit) en Jotun 9907 (sink):
Tuinhuis verven in de kleur wit en grijs 
Om de kleuren uit te proberen en in werkelijkheid te zien is geadviseerd om 1 liter van beide kleuren te bestellen. Mocht een kleur tegenvallen dan kan de verf gebruikt worden voor de 1e laag en zonder problemen bij de 2laag worden overgeschilderd met een andere kleur.

De heldere wit tint bleek goed te bevallen. De warm grijze kleur voldeed echter niet aan de verwachtingen. Het pigment rood en oker gaf een te zachte kleur.

Voor het grijs is geadviseerd om over te stappen naar de kleur RAL 7040 (venster grijs). RAL 7040 komt uit de gestandaardiseerde RAL kleurenwaaier en heeft een puur grijze kleur. Als pigment wordt namelijk alleen zwart toegevoegd.

 

Voorbehandeling en schilderwerk

Voor het schilderwerk heeft de klant het tuinhuis ontvet, geschuurd en stofvrij gemaakt. Om houtrot tegen te gaan is het vurenhout vervolgens gegrond met Jotun Visir Oljegrunning Klar en later overgeschilderd met 2 lagen Jotun Demidekk Ultimate. De binnenkant van het tuinhuis heeft dezelfde duurzame behandeling gekregen. 

De witte kleur (Jotun 9918) is gebruikt voor het schilderen van de pilaren en boeidelen. De grijstint (RAL 7040) is gebruikt voor de achterliggende delen en de binnenkant van het tuinhuis. 

Foto van het tuinhuis in de kleuren wit (Jotun 9918) en venster grijs (RAL 7040)
Tuinhuis verven in de kleur wit en grijs 

Project informatie

Stappenplan

  • Houtwerk ontvetten en naspoelen met water
  • Houtwerk schuren en stofvrij maken
  • Jotun Visir Oljegrunning Klar aanbrengen met de kwast (1 laag, kopse kanten 3-4 keer)
  • Jotun Demidekk Ultimate in 2 lagen aanbrengen met de kwast 

Aanbevolen producten voor het verven van uw tuinhuis