klantenservice

Douglas houtkleur behouden

Douglas houtkleur behouden

Ik wil de originele kleur behouden van mijn Douglas houten overkapping en de vergrijzing tegengaan. Wat is de beste beits voor Douglas hout en welke kleur kan ik het beste gebruiken?

Beste Beits

De beste semi dekkende beits die Jotun in het programma heeft voor Douglas hout is Jotun Demidekk Strukturlasyr. Met dit type bereikt u onderhoudsintervallen tussen de 6 en 8 jaar.

Voor het bereiken van deze lange onderhoudsintervallen is het nodig om het Douglas te ontvetten, te schuren en te impregneren (Douglas hout is namelijk een vettige houtsoort en vatbaar voor schimmels).

Douglas beits kleuren

Voor het behouden van de originele kleur en het tegengaan van de vergrijzing is het noodzakelijk om de beits in een kleur toe te passen (pigmenten zijn UV blokkers). Veel gebruikte kleuren voor Douglas hout zijn: Lonn, Esche, Kiefer, Lavarot, Sibirische Larche, JS1 en JS2. De keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de huidige kleur van het Douglas hout. Zie: kleurenwaaier

Douglas houtkleur behouden

Douglas houtkleur

Bij dit project zijn de kleuren Lonn en Sibirsiche Larche getest en uiteindelijk gecombineerd tot een unieke mix van de twee. De kleur pakte dermate mooi uit dat we de kleur hebben toegevoegd aan de kleurenwaaier van Jotun-Specialist. De kleur heeft het nummer JS1 (Douglas houtkleur) gekregen en is via de webwinkel te bestellen.

Project informatie 

  • Houtsoort: Douglas hout (onbehandeld)
  • Toegepaste kleur: JS1 (Douglas houtkleur)
  • Kleurenwaaier: Jotun-Specialist
  • Werkwijze: hout reinigen, hout schuren, 1 laag impregneer, 3 lagen beits 

Aanbevolen Producten 

Wilt u advies bij het beitsen van Douglas hout, onze medewerkers staan u graag te woord! 

Direct advies: 06 - 16 246 450

Douglas kleur behoudenDouglas kleur behouden