• Lorem ipsum

Douglas houtkleur behoudenIk wil de originele kleur behouden van mijn Douglas houten overkapping en de vergrijzing tegengaan. Wat is de beste beits voor Douglas hout en welke kleur kan ik het beste gebruiken?

Beste Beits

Jotun Trebitt OljebeisDe beste semi dekkende beits die Jotun in het programma heeft voor Douglas hout is Jotun Trebitt Oljebeis. Met dit type bereikt u onderhoudsintervallen tussen de 4 en 6 jaar.

Voor het bereiken van deze lange onderhoudsintervallen is het nodig om het Douglas te ontvetten, te schuren en 3x te beitsen met Trebitt Oljebeis.

Douglas beits kleuren

Voor het behouden van de originele kleur en het tegengaan van de vergrijzing is het noodzakelijk om de beits in een kleur toe te passen (pigmenten zijn UV blokkers). Veel gebruikte kleuren voor Douglas hout zijn: Lonn, Esche, Kiefer, Lavarot, Sibirische Larche, JS1 en JS2. De keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de huidige kleur van het Douglas hout. Zie: kleurenwaaier

Douglas houtkleur behouden

Douglas houtkleur

Bij dit project zijn de kleuren Lonn, Esche, Kiefer en Sibirsiche Larche uitgebreid getest en gecombineerd tot een unieke mix. De gecombineerde kleur pakte dermate mooi uit dat we de kleur hebben toegevoegd aan de kleurenwaaier van Jotun-Specialist. De kleur heeft het nummer JS1 (Douglas houtkleur) gekregen en is via de webwinkel te bestellen.

Douglas hout ontgrijzen d.m.v schuren

De overkapping bij dit project heeft 2 jaar onbehandeld buiten gestaan en was door weer en wind zichtbaar vergrijst en zwart geworden. Voor het verkrijgen van een goede hechting is al het vergrijsde hout geschuurd tot op de normale kleur van het Douglas hout. Een flinke klus maar voor een duurzaam resultaat noodzakelijk. Na het schuren en ontvetten zijn er 3 lagen beits aangebracht. De 1e laag is verdund met 10% terpentine ter verbetering van de indringing.

*de kleur van het eindresultaat hangt mede af van de kleur van de ondergrond van uw hout. Bij nieuw Douglas hout zal de kleur een tint lichter uitpakken. (zie foto's van Douglas schutting met nieuw hout)

Project informatie 

  • Houtsoort: Douglas hout (onbehandeld)
  • Toegepaste kleur: JS1 (Douglas houtkleur)
  • Kleurenwaaier: Jotun-Specialist
  • Werkwijze: hout reinigen, hout schuren, 3 lagen beits (1e laag verdund met 10% terpentine) 

Aanbevolen Producten 

Douglas houtkleur behoudenDouglas houtkleur behouden