• Lorem ipsum

steigerhout beitsenWelke beits van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het beitsen van mijn steigerhout en welke kleuren zijn er mogelijk? 

Steigerhout (meestal grof vurenhout) is een naaldhoutsoort en wordt veel gebruikt voor het maken van meubels, wanden, schuttingen, tuinhuisjes en vlonders. 

Om het steigerhout te beschermen en mooi te houden zijn er drie opties: olie, beits of verf. Het beitsen van steigerhout wordt het meest toegepast vanwege een aantal voordelen. 

Een beits is gemakkelijk aan te brengen, dringt diep door in het hout en geeft een goede bescherming tegen zon, regen en schimmels. Door te variëren in het aantal lagen kan de kleur worden bereikt die u voor ogen heeft, zonder dat het robuuste uiterlijk van het steigerhout verloren gaat. 

Welke beits voor Steigerhout? 

Voor het beitsen van steigerhout heeft Jotun een semi dekkende beits op waterbasis: Jotun Demidekk Terrasslasyr.

Steigerhout beitsen

Demidekk Terrasslasyr is leverbaar in prachtige kleuren en geeft het steigerhout een mooie, matte look. De beits laat geen film (laag) achter op het hout, hierdoor blijft de houtstructuur mooi zichtbaar! Daarnaast is de steigerhoutbeits extra slijtvast, dus ook geschikt voor terrassen. 

Met deze beits behaalt u onderhoudsintervallen van 3 tot 4 jaar. De beits bereikt deze lange onderhoudsintervallen dankzij een aantal belangrijke eigenschappen: 

  • UV-blokkerende componenten
  • Zeer waterafstotend
  • Hoge slijtvastheid
  • Schimmelwerende componenten 

Welke kleuren zijn er leverbaar? 

Demidekk Terrasslasyr is leverbaar volgens de kleurenfolders: 

Hieronder ziet u een afbeelding van vier verschillende Noorse steigerhout kleuren: 9073 Shimmergra,  9710 Terrassegra 9710, 9706 Svaberg, 9050 Stra.
Kleuren steigerhout beitsen

De nieuwste selectie kleuren die zijn samengesteld door de ontwerpers van Jotun zijn werkelijk prachtig en divers, voor elk wat wils. Hier treft u alle kleuren bij elkaar. 

Tip: wilt u uw steigerhout half dekkend zwart beitsen gebruik dan de Jotun kleur 699 Sort (deze kleur heeft de maximale hoeveelheid zwart pigment).

Stappenplan voor het beitsen van steigerhout 

  • Steigerhout reinigen
  • Steigerhout schuren (niet nodig bij ruw steigerhout)
  • Steigerhout beitsen

Kleuren steigerhout stappenplan

Steigerhout reinigen
Steek eventuele hars weg met een plamuurmes en/of ontvet het hars met thinner. Reinig het hout met Jotun Kraftvask. Laat het reinigingsmiddel minimaal 5 minuten intrekken. Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen. Neem het hout af met een schone vochtige doek of spoel het hout na met schoon water. Voor grote oppervlaktes en sterk vervuilde/vergrijsde terrassen is het handiger om Jotun Demidekk Terrassfix te gebruiken (een krachtig schoonmaakmiddel in 5 liter verpakkingen). 

Steigerhout schuren
Schuur het steigerhout met korrel 100 tot 160 (bij ruw steigerhout is schuren niet nodig). Verwijder oude beits en/of verflagen met grover schuurpapier (Demidekk Terrasslasyr moet in het hout kunnen trekken). Rond de scherpe kanten af. 

Steigerhout beitsen
Voor het beste resultaat brengt u Demidekk Terrasslasyr in 1 tot 2 lagen dun aan in de lengterichting van de nerf. Gebruik voor het aanbrengen een kwast of vachtroller. De beits mag geen laag vormen, verwijder overtollige beits met een droge, pluisvrije doek. 

Aanbevolen producten voor het beitsen van Steigerhout 

Foto links: Jotun 9072 Naturgra | Foto rechts: Jotun 9073 Shimmergra
jotun 9072jotun 9073