klantenservice

Steigerhout beitsen

Steigerhout beitsen

Welke beits van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het beitsen van mijn steigerhout en welke kleuren zijn er mogelijk? 

Steigerhout is een naaldhoutsoort (o.a. vuren, grenen, lariks en douglas) en wordt veel gebruikt voor het maken van meubels, wanden, schuttingen, tuinhuisjes en vlonders. 

Om het steigerhout te beschermen en mooi te houden zijn er drie opties: olie, beits of verf. Het beitsen van steigerhout wordt het meest toegepast vanwege een aantal voordelen. 

Een beits is gemakkelijk aan te brengen, dringt diep door in het hout en geeft een goede bescherming tegen zon, regen en schimmels. Door te variëren in het aantal lagen kan de kleur worden bereikt die u voor ogen heeft, zonder dat het robuuste uiterlijk van het steigerhout verloren gaat. 

Welke beits voor Steigerhout? 

Voor het beitsen van steigerhout heeft Jotun een semi dekkende beits op waterbasis: Jotun Demidekk Terrasslasyr.

Steigerhout beitsen jotun specialist

Demidekk Terrasslasyr is leverbaar in prachtige kleuren en geeft het steigerhout een mooie, matte look. De beits laat geen film (laag) achter op het hout, hierdoor blijft de houtstructuur mooi zichtbaar! Daarnaast is de steigerhoutbeits extra slijtvast. 

Met deze beits behaalt u onderhoudsintervallen van 3 tot 4 jaar. De beits bereikt deze lange onderhoudsintervallen dankzij een aantal belangrijke eigenschappen: 

  • UV-blokkerende componenten
  • Zeer waterafstotend
  • Hoge slijtvastheid
  • Schimmelwerende componenten 

Welke kleuren zijn er leverbaar? 

Demidekk Terrasslasyr is leverbaar volgens de kleurenfolders: 

De kleuren zijn allen ontworpen door het ontwerpteam van Jotun in Noorwegen en gaan van opvallende geel- en roodtinten tot neutrale wit- en grijstinten. 

Hieronder ziet u een afbeelding van vier verschillende grijstinten: Naturgra 9072, Skimmergra 9073, Nordiskt tra 9074, Terrassgra 9710.
Kleuren steigerhout beitsen jotun specialist

Stappenplan voor het beitsen van steigerhout 

  • Steigerhout reinigen
  • Steigerhout schuren
  • Steigerhout beitsen

stappenplan steigerhout beitsen jotun specialist

Steigerhout reinigen
Reinig het steigerhout met Jotun Kraftvask. Laat het reinigingsmiddel minimaal 5 minuten intrekken. Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen. Dweil het steigerhout een aantal keer goed na met schoon leidingwater. Voor grote oppervlaktes en sterk vervuilde terrassen is het handiger om Jotun Demidekk Terrassfix te gebruiken (een krachtig schoonmaakmiddel in 5 liter verpakkingen). 

Steigerhout schuren
Schuur het steigerhout met korrel 100 tot 160 (nieuw steigerhout). Gebruik grover schuurpapier indien u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Rond de scherpe kanten af. 

Steigerhout beitsen
Voor het beste resultaat brengt u Demidekk Terrasslasyr in 1 tot 2 lagen dun aan in de lengterichting van de nerf. Gebruik voor het aanbrengen een kwast of vachtroller. De beits mag geen laag vormen, verwijder overtollige beits met een droge, pluisvrije doek. 

Tip: schuur de randen kaal voor het verkrijgen van een robuust en verweerd uiterlijk! 

Aanbevolen producten voor het beitsen van Steigerhout 

Wilt u advies bij het beitsen van Steigerhout, onze medewerkers staan u graag te woord! 

Direct advies: 06 - 16 246 450