klantenservice

Trap lakken

Trap lakken

Welke blanke lak van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het lakken van mijn trap? 

Trappen worden intensief gebruikt en de belasting op de trede van een trap is hoog. Hierdoor is het belangrijk dat een blanke lak voornamelijk kras- en slijtvast is.

Verder is het belangrijk dat u de juiste lak gebruikt.

Welke blanke lak? 

Voor het lakken van onbehandelde lichte houtsoorten (o.a. grenen, vuren en beuken) gebruikt u de watergedragen Jotun Trestjerner Gulvlakk WB.

Voor het lakken van hardhout en donkere houtsoorten die veel inhoudsstoffen bevatten (o.a. meranti, merbau en eiken) gebruikt u de lak op terpentine basis: Jotun Trestjerner Gulvlakk Solvent.

Lakt u over een bestaande lak heen zonder te weten welk type dit is, gebruik dan de watergedragen Jotun Trestjerner Gulvlakk WB. Een watergedragen lak kan namelijk altijd over een terpentine houdende lak aangebracht worden. Andersom niet. 

Beide lakken zijn speciaal ontwikkeld voor het behandelen en beschermen van trappen, houten vloeren, en meubels. De lakken zijn voorzien van een Uv-filter, hierdoor wordt de vergeling van het hout tegengegaan.

Door de toevoeging van polyurethaan is de lak slijtvast en goed bestand tegen huishoudelijke vloeistoffen. Dit is vooral praktisch bij het schoonmaken van de trap.

Beide lakken zij leverbaar in twee glansgraden: zijdemat en zijdeglans.

Belangrijkste eigenschappen: 

  • Kras- en slijtvast
  • Bevat Uv-filter
  • Leverbaar in zijdemat en zijdeglans 

Stappenplan voor het lakken van uw trap 

  • Trap reinigen
  • Trap schuren
  • Trap lakken

Trap lakken stappenplan jotun specialist 

Trap reinigen
Reinig de trap met Jotun Husvask (licht vervuilde trap) of met Jotun Kraftvask (zwaar vervuilde trap). Laat het reinigingsmiddel minimaal 5 minuten intrekken. Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen. Dweil de trap een aantal keer goed na met schoon leidingwater.  

Trap schuren
Schuur de trap met korrel 160 (onbehandelde trap of trap voorzien van een goede laklaag). Gebruik grover schuurpapier en eindig met fijn schuurpapier voor het verwijderen van oneffenheden en/of oude laklagen. 

Trap lakken
Breng met de kwast en/of een roller drie lagen Jotun Trestjerner Gulvlakk WB of Jotun Trestjerner Gulvlakk Solvent aan. Schuur tussendoor met korrel 240 voor het mooiste resultaat.

Tips 

  • Qua voorbereiding is het belangrijk om de trap goed te ontvetten en te schuren, dit verbetert de hechting enorm. 
  • Is uw trap al voorzien van lak of verf, welke in slechte staat verkeerd dan is het verstandig om deze volledig te verwijderen.
  • Een standaard (dichte) trap met 13 treden heeft een oppervlakte van 6 m2 (trede, stootbord en trapboom). Om deze 3 keer af te lakken heeft u ongeveer 2 liter lak nodig.

Aanbevolen producten voor het lakken van uw trap 

Wilt u advies bij het lakken van uw trap, stel hier uw vraag: [email protected]

Trap lakkenTrap lakken