klantenservice

Olympic Oil Stain 716 | Jotun Alternatief

Olympic Oil Stain 716 | Jotun Alternatief

Mijn red cedar gevelbekleding is behandeld met Olympic Oil Stain in de kleur 716 Cedar Naturaltone. Het ziet er inmiddels vlekkerig en verweerd uit. Welk alternatief biedt Jotun en hoe kan ik het red cedar het beste schoonmaken?

Welke beits?
Het meest duurzame alternatief van Jotun voor het overschilderen van Olympic stain (zowel "Olympic Water Repellent Oil Stain" als "Olympic Premium Acrylic Latex Stain") is Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Jotun Demidekk Ultimate Helmatt is een zeer duurzame matte dekkende beits. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van maximaal 10-12 jaar bereikt. Verder is de beits damp-open, uiterst flexibel en kleurvast. Ook na lange tijd in weer en wind blijft de kleur gehandhaafd. Daar waar Olympic Stain in verloop van tijd wat verpoedert en verkleurt blijft Jotun Demidekk Ultimate Helmatt flexibel en kleurvast. Dit is een enorme verbetering.

Demidekk Ultimate Helmatt is een dekkende beits, dat wil zeggen dat eventuele kleurverschillen van de ondergrond worden afgedekt maar het reliëf van het hout zichtbaar blijft (indien het hout reliëf heeft). Het afdekken van de kleurverschillen van de ondergrond komt vooral goed van pas indien de gevel lange tijd niet geschilderd is en er wat vlekkerig en aangetast uitziet.
Met 2 tot 3 lagen Demidekk ziet u hier niets meer van terug en is uw hout optimaal beschermd.

Welke kleur?
Olympic Stain 716 Cedar NaturaltoneOlympic Stain kleur 716 Cedar Naturaltone is een oranje bruine kleur. Omdat de van origine Amerikaanse kleur niet meer leverbaar is heeft de klant meerdere testvlakken gezet met een aantal alternatieven van Jotun. De kleur die volgens de bewoners en de buren het dichtst in de buurt kwam van het origineel is vastgelegd onder kleurnummer: JS 716A Cedar Naturaltone (het kleurnummer JS 716A Cedar Naturaltone is opgenomen in ons assortiment en voor iedereen via de webwinkel te bestellen).

JS 716A Cedar Naturaltone is een prachtige kleur welke zoals te zien is op de foto's mooi mee kleurt met het omgevingslicht. Deze kleur is één tint dieper dan de standaard JS 716 Cedar Naturaltone welke te zien is in dit project.

De kleur 716A is een mooie vervanger voor de kleuren 700-716-717-727 van Olympic Stain.

Gevel reinigen?
Voor het schoonmaken van western red cedar heeft Jotun een 3 in 1 effectief reinigingsmiddel: Jotun Kraftvask. Jotun Kraftvask verdund u met water en spoelt u na het schoonmaken af met schoon water. Gebruikt u een schuurpad tijdens het reinigen dan is het hout direct geschuurd en bespaard u tijd (dit werkt alleen goed bij relatief gladde oppervlakten, bij zeer ruw hout lukt dit niet).

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar
  • Oude kleur: Olympic Oil Stain 716 Cedar Naturaltone
  • Werkwijze: hout reinigen, schuren en 2 lagen beits aanbrengen met de kwast

Aanbevolen Producten 

Olympic Stain 716 Cedar NaturaltoneOlympic Stain 716 Cedar Naturaltone

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier:

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: