• Lorem ipsum

Veranda verven met de meest duurzame verf van JotunWelke verf van Jotun is het meest geschikt voor het verven van mijn veranda (overkapping)? 

Geregeld wordt Jotun-Specialist benaderd met bovenstaande vraag, zo ook door de heer Bastiaansen die zijn pas gebouwde tuinhuis met veranda wilde gaan verven.

Lees hieronder een Jotun projectomschrijving met tips, foto’s en verfadvies. 

Meest duurzame verf van Jotun

Voor het verven van het tuinhuis met overkapping werd geadviseerd om Jotun Demidekk Ultimate te gebruiken. Demidekk Ultimate is de meest duurzame verf die Jotun in het programma heeft. 

Lange onderhoudsintervallen, een prettige verwerking en een superieure glansstabiliteit waren de kernvoorwaarden bij de ontwikkeling van de verf. Met de juiste voorbereiding en grondering van het houtwerk worden onderhoudsintervallen van 10-12 jaar behaald.

De lange onderhoudsintervallen worden mede bereikt doordat de verf dampdoorlatend en uiterst flexibel is. De flexibiliteit zorgt ervoor dat beschermlaag niet scheurt tijdens het uitzetten van het houtwerk (natuurlijk proces).

De dampdoorlatendheid van de verf zorgt ervoor dat vocht, wat tevens van nature in hout aanwezig is, kan verdampen. De mogelijkheid tot verdamping van het vocht reduceert de kans op houtrot, blaasjes en scheuren en voorkomt vroegtijdig onderhoud. 

Voorbereiding van het houtwerk

Voor het schilderwerk heeft de klant het houtwerk ontvet, licht geschuurd en stofvrij gemaakt. 

Voor het ontvetten is gebruik gemaakt van Jotun Kraftvask. Dit is een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel voor nieuw hout en licht vervuilde ondergronden. 

Impregneren en schilderen

Na het onvetten en schuren heeft de klant één laag Jotun Visir Oljegrunning Klar aangebracht met een platte kwast. De kopse kanten zijn ter voorkoming van houtrot, 3-4 keer nat in nat behandeld.

Na 24 uur drogen kon er gestart worden met het aanbrengen van de 1e laag Demidekk Ultimate. Enkele dagen later is de 2e en laatste laag aangebracht, ook de afwerklagen zijn met de kwast aangebracht (dit geeft een beter resultaat dan met een roller).

Kleuren

Voor het kiezen van de kleuren heeft de klant gebruikt gemaakt van de RAL kleurenwaaier. Het binnenwerk is in RAL 7035 (lichtgrijs) geschilderd. Voor de buitenkant en lijsten is gekozen voor RAL 7016 (antracietgrijs). De lichtgrijze kleur onder de overkapping zorgt voor extra lichtinval en geeft het geheel een lichte en fraaie uitstraling.

Qua kleuren is er een ruime keuze, deze kunt u hier bekijken. 

Foto van de veranda in de kleuren RAL 7035 (lichtgrijs) en RAL 7016 (antracietgrijs).

Veranda verven

 

Project informatie

  • Veranda: 65 m2 nieuw vurenhout
  • Gebruikte grondlaag: 10 liter Jotun Visir Oljegrunning Klar
  • Gebruikte verf: 13 liter Jotun Demidekk Ultimate
  • Aantal lagen: 1 grondlaag, 2 afwerklagen
  • Glansgraad: zijdeglans
  • Kleur: RAL 7035 (lichtgrijs) en RAL 7016 (antracietgrijs) 

Stappenplan

  • Houtwerk ontvetten en naspoelen met water
  • Houtwerk schuren en stofvrij maken
  • Jotun Visir Oljegrunning Klar aanbrengen met de kwast (1 laag, kopse kanten 3-4 keer)
  • Jotun Demidekk Ultimate in 2 lagen aanbrengen met de kwast  

Aanbevolen producten voor het verven van uw veranda