• Lorem ipsum

Trap verven Welke trapverf van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het verven van mijn trap? 

Trappen worden intensief gebruikt en de belasting op de trede van een trap is hoog. Hierdoor is het belangrijk dat een trapverf voornamelijk kras- en slijtvast is.

Bij het verven van een trap in een witte of lichte kleur is het belangrijk dat de verf niet vergeelt en kleurvast is.

Bij het verven van een onbehandelde houten trap is het belangrijk dat u een grondverf met isolerende eigenschappen gebruikt. Zo voorkomt u dat er geel/bruine vlekken ontstaan door de vermenging van verf en inhoudsstoffen die in het hout aanwezig zijn.

Verder is het handig dat u een sneldrogende verf voor trappen gebruikt.

Trap verven? Volg dan ons stappenplan, zo bent u verzekerd van een goed resultaat. 


Welke grondverf?

Jotun Kvist og Sperregrunning

Voor het verven van onbehandeld en kaal hout gebruikt u eerst een goed isolerende grondverf: Jotun Kvist og Sperregrunning.

Door het gebruik van deze grondverf verbetert u de hechting en voorkomt u het doorbloeden van de kleurstoffen die in hout zitten. Denk o.a. aan de kleurstoffen die in noesten zitten bij o.a. grenen en vuren, aan tannine in eikenhout en aan alle overige kleurstoffen in hout (voornamelijk in hardhoutsoorten).


Welke trapverf?

Trap verven

jotun trestjerner gulvmaling

Speciaal voor het verven van trappen levert Jotun een extra slijtvaste verf: Jotun Trestjerner Gulvmaling (voorheen Oxan AU). 

De watergedragen verf (polyurethaan verf) vergeelt niet en heeft een strakke zijdeglans afwerking. De verf vloeit mooi uit en kunt u ook gebruiken voor het verven van trappen en vloeren van beton. 

Belangrijkste eigenschappen: 

 • Kras- en slijtvast
 • Niet vergelend en reukarm
 • Sneldrogend
 • Watergedragen, dus minder milieubelastend
 • Leverbaar in duizenden kleuren

Welke kleuren zijn er leverbaar?

Jotun Trestjerner Gulvmaling is leverbaar volgens alle dekkende kleurenfolders, de meest gebruikte zijn: 

Hieronder ziet u een selectie van vier veel gebruikte kleuren: RAL 9010 (zuiverwit), RAL 7040 (venstergrijs), RAL 7038 (agaatgrijs), RAL 7023 (betongrijs).trap verven kleuren


Stappenplan voor het verven van uw trap

 • Trap reinigen
 • Trap schuren
 • Trap gronden
 • Trap verven

Stappenplan trap vervenStappenplan trap verven 

Trap reinigen
Reinig het hout met Jotun Kraftvask. Laat het reinigingsmiddel minimaal 5 minuten intrekken. Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen. Dweil de trap een aantal keer goed na met schoon water.  

Trap schuren
Schuur de trap met korrel 160. Gebruik grover schuurpapier of een föhn voor het verwijderen van oude verflagen. Vul gaten met plamuur en schuur deze glad met korrel 160. 

Trap gronden
Breng met de kwast en/of een roller één tot twee lagen Jotun Kvist og Sperregrunning aan (onbehandelde trappen). Schuur de grondlagen met korrel 160. Kit eventuele naden met overschilderbare acrylaatkit. 

Trap verven
Breng met de kwast en/of een roller twee tot drie lagen Jotun Trestjerner Gulvmaling aan. Schuur tussendoor met korrel 240 voor het mooiste resultaat. Gulvmaling is stofdroof na 1 uur en overschilderbaar na 8 uur.

Tips 

 • Qua voorbereiding is het belangrijk om de trap goed te ontvetten en te schuren, dit verbetert de hechting enorm. 
 • Breng de overschilderbare acrylaatkit aan na de grondverf. 
 • Een standaard (dichte) trap met 13 treden heeft een oppervlakte van 6 m2 (trede, stootbord en trapboom). Om deze 2 keer te gronden en 3 keer af te schilderen heeft u 1,5 liter grondverf en 2,25 liter trapverf nodig. 
 • De verf is volledig uitgehard na 5 dagen, dek gedurende deze tijd het schilderwerk niet af met een zeil of stucloper.

Aanbevolen producten voor het verven van uw trap


Trap verven Jotun SpecialistTrap verven

trap verven trap verven


Persoonlijk advies

 

 
 
contactformulier

Jotun Jotun Trestjerner Gulvmaling
Jotun Trestjerner Gulvmaling
Extra slijtvaste verf voor het verven van vloeren, trappen, deuren en kozijnen binnen. U gebruikt de verf voor het verven van hout, beton, cementdek, steen, tegels, plavuizen, egalisatievloeren, laminaat kurk en vinyl.
€42,00Incl. btw
Jotun Jotun Kraftvask
Jotun Kraftvask
Jotun Kraftvask 3 in 1 is een zeer effectief schoonmaakmiddel voor al uw schilderwerk. U kunt het gebruiken voor het jaarlijks reinigen van uw schilderwerk en voor het mild en krachtig ontvetten voor uw schilderklus.
€15,00Incl. btw
Jotun Jotun Kvist og Sperregrunning
Jotun Kvist og Sperregrunning
Watergedragen grondverf voor binnen en buiten. Voor het verven van hout (hard en zacht), ongeglazuurde tegels, plastic en metaal. Tevens ideaal voor trappen, vloeren, kozijnen en deuren.
€26,00Incl. btw