• Lorem ipsum

De houtolie van Jotun behoort tot de absolute wereldtop, de uitstraling en duurzaamheid is ongeëvenaard.

In de categorie oliën levert Jotun twee producten:

Beide producten zijn niet filmvormend en drogen zijdemat op. Het zijn juist deze eigenschappen die een gunstig effect hebben op de natuurlijke uitstraling van uw houtwerk.

De oliën zijn breed inzetbaar, denk bijvoorbeeld aan: hout buiten, hout binnen, gevelpanelen, vlonders, terrassen, vloeren, balken, meubels, schuttingen en tuinhuisjes.

Daarnaast zijn oliën bij uitstek geschikt voor toepassingen op gewolmaniseerd (in de fabriek geïmpregneerd) hout. Gewolmaniseerd hout in combinatie met een olie geeft een mooi en duurzaam resultaat. Impregneer het hout nooit zelf als u gaat oliën, een olie mag namelijk geen laag gaan vormen.

De watergedragen en terpentine houdende olie zijn beide even duurzaam. U herhaalt de behandeling buiten (mits de olie voorzien is van een kleur) gemiddeld om de 2-3 jaar. De watergedragen olie is beter voor het milieu en past u toe op zachte en niet vettige houtsoorten. De terpentine houdende olie kunt u toepassen op zowel zachte, harde als vettige houtsoorten. Beide oliën zijn damp-open en hierdoor goed geschikt voor buitengebruik. De oliën kunt u ook binnen gebruiken.

Beide Jotun oliën kunnen worden overgeschilderd. Dit is een groot voordeel t.o.v. andere merken (normaal kan een olie namelijk niet worden overgeschilderd). De watergedragen olie kan na 12 uur worden overgeschilderd met een watergedragen product. De olie op terpentine basis kan na 12 uur worden overgeschilderd met een product op terpentine basis en na ongeveer een jaar met een product op waterbasis. Dit overschilderen is handig als u besluit om te gaan lakken, beitsen of verven. Op deze manier "zit u niet vast" en behoudt u uw vrijheid om in de toekomst over te stappen op een ander product.

De oliën worden kleurloos en in semi transparante kleuren aangeboden. Wilt u de verkleuring en de vergrijzing van uw houtwerk voorkomen gebruikt dan altijd een olie in een semi transparante kleur.

Aanbieding
Jotun Jotun Treolje V
Jotun Treolje V
Transparante olie op basis van water voor het beschermen van geïmpregneerd en onbehandeld hout binnen en buiten. Gaat vergrijzing tegen, is damp-open en bladdert niet.
€91,60€83,00Incl. btw
Aanbieding
Jotun Jotun Treolje (Solvent)
Jotun Treolje (Solvent)
Transparante olie op basis van terpentine voor het beschermen van hardhout, geïmpregneerd en onbehandeld hout buiten (binnen). Gaat vergrijzing tegen, is waterdampdoorlatend en bladdert niet.
€91,60€83,00Incl. btw