klantenservice

Olympic Oil Stain 716 overschilderen met Jotun Beits

Olympic Oil Stain 716 overschilderen met Jotun Beits

Mijn red cedar gevelbekleding is behandeld met Olympic Oil Stain in de kleur 716 Cedar Naturaltone. Het ziet er inmiddels vlekkerig en verweerd uit. Welk alternatief biedt Jotun en hoe kan ik het red cedar het beste schoonmaken?

Het meest duurzame alternatief van Jotun voor Olympic Oil stain is Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Demidekk Ultimate Helmatt is een zeer duurzame matte dekkende beits. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van 10-12 jaar bereikt. Verder is de beits damp-open, uiterst flexibel en kleurvast. Ook na lange tijd in weer en wind blijft de kleur gehandhaafd.

Demidekk Ultimate Helmatt is een dekkende beits, dat wil zeggen dat eventuele kleurverschillen van de ondergrond worden afgedekt maar het reliëf van het hout zichtbaar blijft (indien het hout reliëf heeft). Het afdekken van de kleurverschillen van de ondergrond komt vooral goed van pas indien de gevel lange tijd niet geschilderd is en er wat vlekkerig uitziet. Met 2 tot 3 lagen Demidekk ziet u hier niets meer van terug en is uw hout optimaal beschermd.

Jotun biedt een tiental mooie alternatieven voor het kleurnummer 716 van Olympic Stain. Na het toesturen van de NCS kleurenwaaier heeft de klant gekozen voor NCS kleurnummer S 4030-Y40R.

Voor het schoonmaken van western red cedar heeft Jotun twee effectieve reinigingsmiddelen. Jotun Husvask en Jotun Kraftvask. Jotun Kraftvask is het meest krachtige van de twee en past u toe indien het hout sterk vervuild is. Is uw gevel minder vies dan gebruikt u Jotun Husvask. Beide producten verdund u met water en spoelt u na het schoonmaken af met schoon water.

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar
  • Oude kleur: Olympic Oil Stain 716 Cedar Naturaltone
  • Nieuwe kleur: NCS S 4030-Y40R
  • Werkwijze: hout reinigen en 2 lagen beits aanbrengen met de kwast

Aanbevolen Producten