klantenservice

Lariks hout verven

Lariks hout verven

Welke dekkende beits kan ik het beste gebruiken voor het verven van Lariks hout en is het nodig om Lariks eerst te impregneren? 

Buiten heeft Lariks hout een maximale levensduur van 15 jaar. Voor het verlengen van de levensduur is het nodig om Lariks hout te beschermen tegen weersinvloeden, schimmels en insecten. 

Het verven met een dekkende beits biedt de beste bescherming voor Lariks hout. De beschermende werking van een verf-systeem wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid pigmenten en het aantal aangebrachte lagen. Omdat een dekkend systeem meer pigment heeft dan een transparant systeem biedt een dekkende afwerking een betere bescherming dan een transparante afwerking. 

Naast de hoeveelheid pigment is van belang dat de beschermlaag dampopen en flexibel is. Door een goede dampdoorlatendheid kan vocht verdampen vanuit het hout. Dit voorkomt houtrot en het ontstaan van blaasjes onder de laag. Daarnaast voorkomt een goede flexibiliteit dat de laag niet barst tijdens het inkrimpen en het uitzetten van het hout. 

Welke dekkende beits voor Lariks hout?  

De meest duurzame dekkende beits van Jotun voor het behandelen van Lariks hout is Jotun Demidekk Ultimate. Met deze dekkende beits bereikt u onderhoudsintervallen van 10 tot 12 jaar. 

De dekkende beits bereikt deze lange onderhoudsintervallen dankzij een aantal belangrijke eigenschappen:  

  • UV-blokkerende componenten
  • Blijvende flexibiliteit
  • Goede dampdoorlatendheid
  • Schimmelwerende componenten

Demidekk Ultimate kunt u o.a. toepassen op Lariks houten overkappingen, veranda's, tuinhuisjes, gevelbekleding, schuttingen, schuren, etc.

Gebruik voor vlonders van Lariks hout de extra slijtvaste semi dekkende beits: Jotun Demidekk Terrasslasyr.
  

Lariks hout impregneren?  

Voordat u Lariks hout met een dekkende beits afwerkt, is het nodig om het te impregneren. 

Impregneermiddelen bevatten schimmelwerende componenten en dringen dieper door in het hout dan een beits. Hierdoor biedt impregneren een betere bescherming dan een afwerking met alleen een dekkende beits. Door het impregneren van Lariks hout verlengt u de totale levensduur aanzienlijk.  

Het impregneermiddel voor Lariks hout is: Jotun Visir Oljegrunning Klar.  

Welke kleuren zijn er leverbaar?  

Demidekk Ultimate is o.a. leverbaar volgens de kleurenfolders: 

Hieronder ziet u een afbeelding van 4 veel gebruikte kleuren: Egghvit 1001, Antikkgra 1973, Labrador 1434 en de mooie zwarte kleur; Dempet sort 9938.
Lariks hout verven kleuren
 

Stappenplan voor het verven van Lariks hout  

Kleuren lariks hout verven 

Hout wassen en schuren
Steek eventuele hars weg met een plamuurmes en/of ontvet het hars met thinner. Reinig het hout met Jotun Husvask en water. Schuur het hout en rond de scherpe kanten af. Maak het hout stofvrij voordat u begint met verven. 

Hout impregneren
Behandel het hout rondom met 1 laag Visir Klar. De kopse kanten (gezaagd) 3-4 keer nat in nat. Nat in nat houdt in dat u tussen de lagen een droogtijd van ongeveer 2 uur aanhoudt (het impregneermiddel is dan nog nat). Breng het impregneermiddel aan met een kwast. Let op: het impregneermiddel moet het hout verzadigen maar mag geen laag gaan vormen.  

Hout verven
Breng 2 tot 3 lagen Jotun Demidekk Ultimate aan met de kwast. Let erop dat het impregneermiddel niet meer plakt voordat u start met Demidekk Ultimate.  

Aanbevolen producten voor het verven van Lariks hout  

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever direct advies van onze specialist? Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht (met mobiel klikt u op de iconen rechts).

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever direct advies van onze specialist? Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht (met mobiel klikt u op de iconen rechts).