klantenservice

Alternatief voor Olympic Water Repellent Oil Stain op Red Cedar

Alternatief voor Olympic Water Repellent Oil Stain op Red Cedar

Mijn red cedar gevelbekleding is behandeld met Olympic Oil Stain. Het ziet er inmiddels verweerd en vergrijsd uit. Welk alternatief biedt Jotun en hoe kan ik het red cedar het beste schoonmaken?

Voor het schoonmaken van western red cedar heeft Jotun een 3 in 1 effectief reinigingsmiddel: Jotun Kraftvask. Jotun Kraftvask verdund u met water en spoelt u na het schoonmaken af met schoon water. Gebruikt u een schuurpad tijdens het reinigen dan is het hout direct geschuurd en bespaard u tijd (dit werkt alleen goed bij relatief gladde oppervlakten, bij zeer ruw hout lukt dit niet).

jotun treolje solventHet alternatief van Jotun voor Olympic Oil stain in combinatie met red Cedar is Jotun Treolje Solvent. De olie op terpentine basis dringt diep in het hout, heeft een goede weerstand tegen de weersinvloeden en droogt prachtig mat op. De houtstructuur blijft goed zichtbaar. De verwerking is zeer eenvoudig, 2 lagen olie met de kwast aanbrengen is voldoende.

Bij dit project heeft de klant gekozen voor de kleur 10073 Altkiefer uit de Jotun Treolje kleurenwaaier.

 

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar
  • Oude olie: Olympic Oil Stain
  • Nieuwe olie: Jotun Treolje Solvent
  • Gebruikte kleur: 10073 Altkiefer
  • Werkwijze: hout reinigen, hout schuren, 2 lagen olie aanbrengen

Aanbevolen Producten 

foto voor het schoonmaken en schuren (woning van de buren)

Red cedar schoonmaken en schuren

10% Extra Najaarskorting

Het najaar staat voor de deur en het is nog goed weer om te gaan verven. Om u op weg te helpen krijgt u 10% extra korting op alle producten in onze webwinkel.

  • De actie duurt t/m 30 september
  • De kortingscode is: JOTUN

Vul de kortingscode in tijdens uw bestelling op de "winkelwagen" pagina en de korting wordt automatisch van de huidige prijs afgetrokken.

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: