klantenservice

Alternatief voor Olympic Water Repellent Oil Stain op Red Cedar

Alternatief voor Olympic Water Repellent Oil Stain op Red Cedar

Mijn red cedar gevelbekleding is behandeld met Olympic Oil Stain. Het ziet er inmiddels verweerd en vergrijsd uit. Welk alternatief biedt Jotun en hoe kan ik het red cedar het beste schoonmaken?

Voor het schoonmaken van western red cedar heeft Jotun twee effectieve reinigingsmiddelen. Jotun Husvask en Jotun Kraftvask. Jotun Kraftvask is het meest krachtige van de twee en past u toe indien het hout sterk vergrijsd en vervuild is (zie foto onder). Voor het mooiste resultaat schuurt u het geheel zodat overal de oorspronkelijke houtkleur weer tevoorschijn komt.

Het alternatief van Jotun voor Olympic Oil stain in combinatie met red Cedar is Jotun Treolje Solvent. De olie op terpentine basis dringt diep in het hout, heeft een goede weerstand tegen de weersinvloeden en droogt prachtig mat op. De houtstructuur blijft goed zichtbaar. De verwerking is zeer eenvoudig, 2 lagen olie met de kwast aanbrengen is voldoende.

Bij dit project heeft de klant gekozen voor de kleur 10073 Altkiefer uit de Jotun Treolje kleurenwaaier.

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar
  • Oude olie: Olympic Oil Stain
  • Nieuwe olie: Jotun Treolje Solvent
  • Gebruikte kleur: 10073 Altkiefer
  • Werkwijze: hout reinigen, hout schuren, 2 lagen olie aanbrengen

Aanbevolen Producten 

foto voor het schoonmaken en schuren (woning van de buren)

Red cedar schoonmaken en schuren

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever direct advies van onze specialist? Bel ons, mail ons of stuur een whatsapp bericht (met mobiel klikt u op de iconen rechts).