• Lorem ipsum

Advies over Jotun kleuren en kleurwaaiers

Op deze pagina vind u alle Jotun verf en beits kleuren. Jotun verf is leverbaar o.a. volgens de RAL kleurenwaaier, NCS kleurenwaaier en de Jotun kleurenwaaiers.

Welke kleur

Voor het gebruik van de verschillende kleurenwaaiers wordt een onderscheidt gemaakt tussen twee groepen: dekkende en transparante kleuren.

  • Voor de dekkende beitsen en verf gebruikt u de dekkende kleurenwaaiers.
  • Voor de transparante beitsen gebruikt u de transparante kleurenwaaiers. 

Daarnaast hebben de meeste producten van Jotun een eigen kleurkaart. Deze “eigen” kleuren zijn uitwisselbaar met producten die tot dezelfde groep behoren. Dekkende kleurenkaarten zijn uitwisselbaar met dekkende beitsen en transparante kleurenkaarten zijn uitwisselbaar met transparante beitsen. 

Achtergrond informatie

Jotun kleuren geven uw muren, gevels en vloeren precies de uitstraling die u zoekt. Dit is te danken aan de gedegen samenstelling van de Jotun verven. Kleurtoon, verzadiging en helderheid zijn kernbegrippen.

Als bij Jotun kleuren wordt gesproken van de kleurtoon, dan wordt hiermee de basiskleur bedoeld, bijvoorbeeld blauw of rood. De verzadiging staat voor de warmte van de kleuren. Een hoge verzadiging betekent een intense, diepe kleur. Een lage verzadiging staat voor een minder uitgesproken tint. Met helderheid wordt bedoeld de variatie van licht naar donker. Een lage helderheid betekent dus een donkere kleur.

Jotun-Specialist beschikt over het Multicolor mengsysteem waarmee alle Jotun kleuren worden vastgelegd en gemengd. Heeft u een “oude” Jotun kleurcode of wellicht een Wijzenol- of andere kleurcode, neem dan contact op. Onze medewerkers helpen u graag verder!