klantenservice

Zweedse woning schilderen met Jotun Verf

Zweedse woning schilderen met Jotun Verf

Zweedse woning verven hoe doe ik dat? Dit is een mooi voorbeeld van het onderhoud aan een Zweedse woning met Jotun verf.

De bestaande Zweedse woning bij dit project was reeds geschilderd maar toe aan een opknapbeurt. Het schilderwerk van de gevelbekleding, kozijnen en overstekken was in redelijke staat. Hier en daar wat barsten en doffe plekken maar geen beschadigingen waar het oorspronkelijke hout tevoorschijn kwam (het gebruik van een primer is dan niet nodig).

Gevelbekleding, overstekken, hekwerk en kozijnen schilderen

Het bestaande schilderwerk is ontvet met Jotun Kraftvask (3 in 1 reinigingsmiddel) en licht gematteerd met een Scotch Brite schuurspons. Na het stofvrij maken is alles 1x overgeschilderd. Het zwart is in de kleur RAL 9005 (gitzwart) geschilderd. Het wit in de kleur RAL 9010 (zuiver wit).

De openslaande kozijnen en deuren zijn overgeschilderd met de kozijnen verf van Jotun: Jotun Demidekk Infinity Details (dit type is stootvaster en plakt minder snel aan de rubbers dan de overige Demidekk soorten). De witte overstekken, het hekwerk en de zwarte gevelbekleding zijn overgeschilderd met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg.

Terras schilderen

Het terras was er slechter aan toe en is gereinigd met een krachtig reinigingsmiddel: Jotun Demidekk Terrassfix. Dit middel bleekt het hout en verwijderd gemakkelijk oppervlakte schimmels en andere aantastingen. Na het reinigen is het houtwerk kaal geschuurd. Voor het terras is geadviseerd om een niet filmvormende matte terrasbeits te gebruiken: Jotun Demidekk Terrasslasyr. Deze semi dekkende beits is extra slijtvast en laat de structuur van het hout goed zichtbaar. De beits is in twee dunne lagen met een roller aangebracht. Qua kleur is gekozen voor een neutrale licht grijze Jotun kleur: 9073 Skimmergra

Alle genoemde producten van Jotun zijn damp-open en uiterst flexibel, dit is een pré bij het schilderen van Zweedse woningen of andere houten huizen.

Project informatie

Zweedse-woning-Jotun-Verf-(2)Zweedse-woning-Jotun-Verf-(3)

10% Extra Najaarskorting

Het najaar staat voor de deur en het is nog goed weer om te gaan verven. Om u op weg te helpen krijgt u 10% extra korting op alle producten in onze webwinkel.

  • De actie duurt t/m 30 september
  • De kortingscode is: JOTUN

Vul de kortingscode in tijdens uw bestelling op de "winkelwagen" pagina en de korting wordt automatisch van de huidige prijs afgetrokken.

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: