klantenservice

Douglas hout vergrijzen | grijs beitsen | versneld vergrijzen

Douglas hout vergrijzen | grijs beitsen | versneld vergrijzen

Ik wil mijn Douglas schutting doorzichtig grijs beitsen en het eruit laten zien alsof het hout is verouderd en vergrijst maar dan wel op een egale en mooie manier. Hoe pak ik dit goed aan?

Het vergrijzen van hout is een natuurlijk proces en duurt enkele jaren. De meeste houtsoorten zijn echter voor dit natuurlijke proces niet geschikt vanwege de snelle achteruitgang van het hout (vergrijst hout zijn dode houtcellen) en vanwege het in de praktijk vaak vlekkerige verloop van de natuurlijke vergrijzing. Zuurstof, vocht en zonlicht zijn de bepalende factoren in dit proces.

Door uw Douglas hout (of elke ander houtsoort) half doorzichtig te beitsen in een grijze kleur creëert u een mooi en duurzaam effect. U kunt dit zien als versneld vergrijzen. Het hout ziet er op deze manier egaal vergrijst uit en is tegelijkertijd goed beschermd.

De half transparante beits van Jotun die hiervoor geschikt is heet Jotun Demidekk Strukturlasyr. Met dit type bereikt u onderhoudsintervallen van 6-8 jaar. Voor het bereiken van deze lange onderhoudsintervallen is het belangrijk dat u onbehandeld Douglas hout één maal impregneert met Jotun Visir Oljegrunning Klar. De beits brengt u in 2 tot 3 lagen aan.

De kleur voor het doorzichtig grijs beitsen van uw hout is JS2 (vergrijst hout). JS2 (vergrijst hout) is de nieuwste kleur van Jotun Specialist en is ontstaan in samenwerking met de klant van dit project. Er zijn meerdere proefmonsters gemaakt en getest op verschillende planken. Uiteindelijk is er gekozen voor een verhouding waarbij het hout er vergrijst uitziet en tegelijkertijd zijn natuurlijke karakter behoudt. De vlammen en noesten van het hout blijven zichtbaar.

douglas-schutting-beitsen

De kleur is via de webwinkel te bestellen.

Project informatie 

  • Houtsoort: Douglas hout (onbehandeld)
  • Toegepaste kleur: JS2 (vergrijst hout)
  • Kleurenwaaier: Jotun-Specialist
  • Werkwijze: hout reinigen, hout licht schuren, 1 laag impregneer, 2 lagen beits 

Aanbevolen Producten 

Wilt u advies bij het beitsen van Douglas hout, onze medewerkers staan u graag te woord! 

Direct advies: 06 - 16 246 450

Foto links; 1 laag Jotun Demidekk Strukturlasyr in kleur JS2 (vergrijst hout), Foto's rechts; 2 lagen Jotun Demidekk Strukturlasyr in kleur JS2 (vergrijst hout)

douglas-schutting-beitsen-4douglas-schutting-beitsen