• Lorem ipsum

Houten vloer verven met de meest slijtvaste verf van JotunWij willen onze houten vloer gaan verven. Wat is de meest slijtvaste verf van Jotun?

Geregeld wordt Jotun-Specialist benaderd met bovenstaande vraag, zo ook door de familie Andriesse die de houten vloeren in de woonkamer, hal en slaapkamers wilden gaan verven. 

De totale oppervlakte was rond de 90 m2 en de houtsoort betrof grenen.  

Hieronder volgt een projectomschrijving met tips, foto’s en verfadvies over het verven van een houten vloer met de meest slijtvaste verf van Jotun. 

Welke verf? 

jotun trestjerner gulvmalingVoor het verven van de grenen planken werd geadviseerd om de watergedragen Jotun Trestjerner Gulvmaling te gebruiken. Trestjerner Gulvmaling is de meest slijtvaste verf die Jotun in het programma heeft.  

De slijtvastheid wordt bereikt door toevoeging van polyurethaan harsen. De harsen zorgen voor extra weerstand tegen slijtage zonder dat de verf te hard wordt. Deze twee eigenschappen maken de vloerverf zeer geschikt voor het verven van houten vloeren. 

Verder heeft de water gedragen verf als voordeel ten opzichte van terpentine houdende soorten dat deze niet vergeelt na verloop van jaren en door de toevoeging van water als oplosmiddel, minder milieubelastend is. 

Jotun Trestjerner Gulvmaling is verreweg de meest verkochte verf van Jotun voor het verven van houten trappen, vloeren en meubels. 

Voorbereiding en grondverf 

jotun kvist og sperregrunningVoor het behalen van het beste resultaat is geadviseerd om de van nature vettige houtsoort goed te ontvetten, schuren en voor te behandelen met twee lagen isolerende grondverf. 

Een isolerende grondverf voorkomt dat de geel/bruine kleurstoffen (inhoudsstoffen) die aanwezig zijn in hout, door de verflaag heen komen en als vlekken zichtbaar worden. 

Voor het ontvetten van de vloer heeft de klant gebruik gemaakt van Jotun Kraftvask (zeer effectief reinigingsmiddel) verdunt met water. Vervolgens is de vloer machinaal geschuurd met schuurpapier van oplopende grofheden: korrel 80 tot 180. 

Na het schuren is de vloer stofvrij gemaakt en twee maal gegrond met de goed isolerende Jotun Kvist og Sperregrunning. De grondlagen zijn overgeschilderd met tevens 2 lagen Jotun Trestjerner Gulvmaling. 

Tussen alle lagen door is licht geschuurd met korrel 240. 

Kleuren 

Jotun Trestjerner Gulvmaling is verkrijgbaar in RAL, NCS en alle dekkende Jotun kleuren. De verschillende kleuren folders vindt u digitaal op de Jotun kleuradvies pagina. Omdat de kleuren op een beeldscherm kunnen afwijken van de werkelijkheid zijn op aanvraag de folders; Demidekk Dekkende Beitsen en Demidekk Ultimate per post naar de klant verstuurd. 

Voor de slaapkamers, hal en woonkamer zijn verschillende kleuren uitgekozen. Jotun 1376 Frostroyk (warm grijsachtig wit) voor de hal en woonkamer. De slaapkamers in de kleuren: Jotun 4252 Kjonnrokt Dempet (ingetogen blauw) en Jotun 1434 Labrador (geelachtig antraciet). 

Foto van de gebruikte kleuren uit de kleurenfolder: Demidekk Dekkende Beitsen
Houten vloer verven kleuren
 

Foto van de kleur in de woonkamer: Jotun 1376 Frostroyk (warm grijsachtig wit) en slaapkamer: Jotun 4252 Kjonnrokt Dempet (ingetogen blauw)
Houten vloer verven 

Project informatie 

  • Houten vloer: 90 m2 grenen planken
  • Gebruikte grondlaag: 22 liter Jotun Kvist og Sperregrunning
  • Gebruikte verf: 20 liter Jotun Trestjerner Gulvmaling
  • Aantal lagen: 2 grondlagen, 2 afwerklagen
  • Glansgraad: zijdeglans
  • Kleuren: Jotun 1376 Frostroyk (warm grijsachtig wit), Jotun 4252 Kjonnrokt Dempet (ingetogen blauw), Jotun 1434 Labrador (warme antraciet kleur)  

Stappenplan van de klant

  • Houtwerk ontvetten, schuren en stofvrij maken
  • Jotun Kvist og Sperregrunning in twee lagen aanbrengen met een lakroller
  • Jotun Trestjerner Gulvmaling in twee lagen aanbrengen met een lakroller
  • Tussendoor licht schuren voor het meest gladde resultaat (technisch gezien niet nodig (opmerking JS))

Aanbevolen producten voor het verven van uw houten vloer