• Lorem ipsum

Houten huis wit vervenWelke verf (dekkende beits) kan ik het beste gebruiken voor het verven van mijn houten (Fins, Zweeds, Noors) huis in een witte kleur en is het nodig om het hout zelf te impregneren?

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Specifiek voor het verven van uw houten woning (gevelbekleding) in een witte/lichte kleur gebruikt u: Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg  

Door toevoeging van pigmenten met de hoogste kwaliteit wordt een betere dekkracht bereikt. Hierdoor bereikt u sneller en gemakkelijker de juiste kleurintensiteit. Met name bij verven in een lichte kleur is dit een groot voordeel.

Verder is dit type net als de andere beitsen uit de Jotun Demidekk groep superieur in dampdoorlaatbaarheid, flexibiliteit, kleurvastheid en duurzaamheid. Onderhoudsintervallen van 10-12 jaar zijn gebruikelijk.

De kenmerken op een rij:

  • Vuilafstotend
  • Verhoogde dekkracht
  • UV-blokkerende componenten
  • Blijvende flexibiliteit
  • Goede dampdoorlatendheid
  • Schimmelwerende componenten

Deuren en kozijnen verven 

jotun demidekk infinity details

Specifiek voor het verven van deuren en kozijnen levert Jotun: Jotun Demidekk Infinity Details.

Dit type is stootvast en plakt minder aan de rubbers rond de ramen en deuren. Daarnaast is de verf zelfreinigend en al overschilderbaar na twee uur. U past dit type toe voor het verven van: deuren, kozijnen, vlonders en hekwerken.


Houten huis impregneren?  

Jotun Visir Oljegrunning Klar

Voordat u uw onbehandelde houten huis verft is het nodig om het te impregneren.

Impregneermiddelen bevatten schimmelwerende componenten en dringen dieper door in het hout dan een verf. Hierdoor biedt impregneren een betere bescherming dan een afwerking met alleen een verf. Door het impregneren van uw houten huis verlengt u de totale levensduur aanzienlijk. Daarnaast verminderen impregneermiddelen het "doorbloeden" van het hout.

Voor het impregneren van uw onbehandelde houten huis gebruikt u voor de *meeste houtsoorten: Jotun Visir Oljegrunning Klar.

*Zie het Jotun houtschema voor de details van de voorbehandeling van diverse houtsoorten.


Houten huis wit verven of opnieuw verven (grondverf)

Jotun Demidekk Oljetackfarg

Is uw houten huis al geïmpregneerd of verft u onbehandeld hout met veel *inhoudsstoffen? Gebruik dan de dekkende primer van Jotun: Jotun Demidekk Oljetackfarg. Hiermee voorkomt u het doorbloeden van de noesten. 

Is uw woning al eerder geschilderd dan is impregneren/gronden niet nodig mits er geen kale plekken groter dan 10 cm zichtbaar zijn. Zijn de kale plekken groter dan 10 cm dan gebruikt u wel een grondverf: Jotun Demidekk Oljetackfarg.


Welke kleuren zijn er leverbaar?  

Demidekk Ultimate Tackfarg is leverbaar in alle denkbare witte en lichte kleuren, o.a.: 

Hieronder ziet u een afbeelding van 4 veel gebruikte wit tinten uit de RAL kleurenwaaier.

RAL 9016 en 9003 witRAL 9010 9001 wit

De toevoegingen van het pigment beschrijven de kleurverschillen:

  • RAL 9016 (verkeers wit) is wit met 3 eenheden zwart
  • RAL 9003 (signaal wit) is wit met 4 eenheden zwart
  • RAL 9010 (zuiver wit) is wit met 3 eenheden zwart, 2 eenheden oker
  • RAL 9001 (crème wit) is wit met 9 eenheden zwart, 6 eenheden oker, 2 eenheden rood  

Stappenplan voor het verven van uw houten huis  

Houten huis wit verven stappenplan

Hout reinigen
Steek eventuele hars weg met een plamuurmes en/of ontvet het hars met thinner. Reinig het hout met Jotun Kraftvask. Laat het reinigingsmiddel minimaal 5 minuten intrekken. Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen. Neem het hout af met een schone vochtige doek of spoel het hout na met schoon water.

Hout schuren
Schuur het hout met korrel 100 tot 160 en rond de scherpe kanten af. Gebruik grover schuurpapier indien u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak het hout stofvrij voordat u begint met beitsen. 

Hout impregneren
Impregneer onbehandeld hout rondom met 1 laag Jotun Visir Oljegrunning Klar. De kopse kanten (gezaagd) 3-4 keer nat in nat. Nat in nat houdt in dat u tussen de lagen een droogtijd van ongeveer 2 uur aanhoudt (het impregneermiddel is dan nog nat). Breng het impregneermiddel aan met een kwast. Let op: het impregneermiddel moet het hout verzadigen maar mag geen laag gaan vormen.

Hout beitsen
Breng 2 tot 3 lagen Jotun Demidekk aan met de kwast. Let erop dat het impregneermiddel niet meer plakt voordat u start met Demidekk. 

Tip: verft u nog te monteren nieuwe gevelbekleding dan bereikt u het beste resultaat door voor montage 1 laag rondom te impregneren en 1 laag rondom te beitsen. Na montage werkt u de gevelbekleding aan de zichtzijden met 1 tot 2 lagen beits af. Met deze methode verminderd u de kans op het kromtrekken van de planken (minder spanningsverschil) en u voorkomt het tevoorschijn komen van ongeschilderd hout bij het krimpen van de planken.


Aanbevolen producten voor het verven van uw houten huis  


Houten-huis-wit-schilderen-voorbeeld(2)Houten-huis-wit-schilderen-voorbeeld(3)


Persoonlijk advies

 

 
 
contactformulier