• Lorem ipsum

U wilt de muren gaan verven in de woonkamer maar welke verf van Jotun kunt u hiervoor het beste gebruiken en hoe komt u aan ideeën voor een nieuwe kleur?

In dit artikel een aantal tips en foto’s ter inspiratie, zodat u vandaag nog aan de slag kunt!

Welke muurverf?

Specifiek voor het verven van muren heeft Jotun twee goed dekkende muurverven ontwikkeld die voldoen aan de hoogste eisen:

De muurverf zijn milieuvriendelijk (bevatten geen oplosmiddelen) drogen snel (2 uur overschilderbaar) en kunt u toepassen op de meest voorkomende binnenmuren (beton, cement, baksteen, gips, pleister, behang, etc)

Welke kleuren? 

Wilt u een tijdloze en strakke uitstraling, waarbij geen enkel meubelstuk misstaat dan gebruikt u de veel gekozen zuiver witte kleur, RAL 9010. Hiermee gaat u nooit de mist in. De kamer straalt zo rust en ruimte uit. De meubels trekken de aandacht en komen tot hun recht.

Wilt u meer sfeer creëren? Dan kunt u dit bereiken door de muren een kleur te geven. Voor het combineren van kleuren heeft Jotun een team van ontwerpers die dagelijks bezig is met het ontwerpen van kleuren en kleurencombinaties. De combinaties en kleurmogelijkheden kunt u vinden op de kleuradvies pagina van Jotun-Specialist. Daarnaast heeft Jotun.com oneindig veel leuke ideeën en foto’s voor het opdoen van kleurinspiratie. Daarnaast is er de Jotun Lady kleurlijn. Een prachtige selectie kleuren voor binnen en buiten.

Wat een kleur kan doen qua sfeer ziet u terug op de foto van één van onze klanten. De warme donkerblauwe kleur 5030 St. Pauls Blue geeft een prachtig effect op het gehele interieur. De blauwe kleur 5030 St. Pauls Blue is ontworpen in Noorwegen en heeft iets tijdloos. Niet voor niets hebben de muren in de nachtwachtzaal van het rijksmuseum en gelijkende kleur gekregen… 

Foto van Jotun Vegg og Tak 05 muurverf in de kleur 5030 St. Pauls Blue
 

Stappenplan muren verven

  • De ondergrond moet vrij zijn van vet, vuil, stof en loszittende verf
  • Breng de verf aan in 2-3 lagen met een kwast, roller of airless verfspuit
  • Sterk zuigende ondergronden voorbehandelen met 1 laag verdunde (10% water) muurverf
  • Reken per laag op een verbruik van 7-10 m2 per liter muurverf
  • Schilder royaal dat geeft het mooiste resultaat

Aanbevolen producten voor het verven van de muren