klantenservice

Red Cedar kleur behouden

Red Cedar kleur behouden

Ik wil de originele kleur behouden van mijn Red Cedar gevelbekleding en de vergrijzing tegengaan. Wat is de beste beits voor Red Cedar hout en welke kleur kan ik het beste gebruiken?

Beste Beits

De beste semi dekkende beits die Jotun in het programma heeft voor Red Cedar hout is Jotun Demidekk Strukturlasyr. Met dit type bereikt u onderhoudsintervallen tussen de 6 en 8 jaar.

Het meest duurzame resultaat bereikt u indien u het onbehandelde hout ontvet, schuurt en impregneert. Het schuren is alleen nodig bij geschaafd Red Cedar, niet bij fijn bezaagd (ruw) Red Cedar.

Red Cedar beits kleuren

Voor het behouden van de originele kleur en het tegengaan van de vergrijzing is het noodzakelijk om de beits in een kleur toe te passen (pigmenten zijn UV blokkers). Veel gebruikte kleuren voor Red Cedar hout zijn: JS1, Esche, Kiefer, Lavarot, Herbstrot, Teak en Eiche Hell. De keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de huidige kleur van uw Red Cedar hout. Zie: kleurenwaaier.

De kleuren JS1 en Esche bevatten minder pigment dan de overige kleuren. Deze kleuren worden daarom vaak toegepast indien de oorspronkelijke houtkleur zoveel als mogelijk behouden moet blijven (zie ook foto's onderaan het artikel). Vlammen, noesten en andere kleurverschillen blijven met deze twee kleuren goed zichtbaar.

Bij dit project is de kleur JS1 (Douglas houtkleur) gebruikt. De kleur is speciaal ontwikkeld voor Douglas hout maar pakt op vele andere houtsoorten ook erg mooi uit. Het is een warme houtkleur met zoals gezegd, niet al teveel pigment. Hierdoor blijft het natuurlijke karakter gehandhaafd of wordt zelfs wat versterkt. In het algemeen geldt dat door het toepassen van een impregneermiddel en een beits (beide natte vloeistoffen) het houtwerk er levendiger en contrastrijker uit zal gaan zien. U kunt dit vooraf bekijken door het hout een beetje nat te maken.

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar hout (onbehandeld)
  • Toegepaste kleur: JS1 (Douglas houtkleur)
  • Werkwijze: hout reinigen, hout schuren, 1 laag impregneer, 2 lagen beits 

Aanbevolen Producten 

Wilt u advies bij het beitsen van Red Cedar gevelbekleding, onze medewerkers staan u graag te woord! 

Direct advies: 06 - 16 246 450

Red Cedar hout behandeld met Jotun Demidekk Strukturlasyr in de kleur JS1

red-cedar-keur-behouden-1red-cedar-keur-behouden-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's van een ander project met ouder en bruiner (eerder gebeitst) Red Cedar hout, behandeld met Jotun Demidekk Strukturlasyr in de kleur JS1

Red Cedar kleur behoudenRed Cedar kleur behouden

Bij het vergelijken van de foto's is goed te zien hoe groot de invloed van de oorspronkelijke kleur van het Red Cedar hout is. De foto's hierboven betreft ouder Red Cedar hout met een bruine kleur (het hout was eerder gebeitst met Drywood maar begon te bladderen en is nu overgeschilderd met Jotun). De foto's daarboven betreft nieuw Red Cedar hout met een rode kleur. Bij beide projecten blijft de oorspronkelijke kleur van het hout voor een groot deel gehandhaafd met de kleur JS1.