klantenservice

Red Cedar kleur behouden

Red Cedar kleur behouden

Ik wil de originele kleur behouden van mijn Red Cedar gevelbekleding en de vergrijzing tegengaan. Wat is de beste beits voor Red Cedar hout en welke kleur kan ik het beste gebruiken?

Beste Beits

Jotun Trebitt OljebeisDe beste semi dekkende beits die Jotun in het programma heeft voor Red Cedar hout is Jotun Trebitt Oljebeis. Met dit type bereikt u onderhoudsintervallen tussen de 4 en 6 jaar.

Het meest duurzame resultaat bereikt u indien u het onbehandelde hout ontvet, schuurt en 3x beitst. Het schuren is alleen nodig bij geschaafd Red Cedar, niet bij fijn bezaagd (ruw) Red Cedar.

Red Cedar beits kleuren

Voor het behouden van de originele kleur en het tegengaan van de vergrijzing is het noodzakelijk om de beits in een kleur toe te passen (pigmenten zijn UV blokkers). Veel gebruikte kleuren voor Red Cedar hout zijn: JS1, Esche, Kiefer, Lavarot, Herbstrot, Teak en Eiche Hell. De keuze hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de huidige kleur van uw Red Cedar hout. Zie: kleurenwaaier.

De kleuren JS1 en Esche bevatten minder pigment dan de overige kleuren. Deze kleuren worden daarom vaak toegepast indien de oorspronkelijke houtkleur zoveel als mogelijk behouden moet blijven. Vlammen, noesten en andere kleurverschillen blijven met deze twee kleuren goed zichtbaar.

Bij dit project is de kleur JS1 (Douglas houtkleur) gebruikt. De kleur is speciaal ontwikkeld voor Douglas hout maar pakt op vele andere houtsoorten ook erg mooi uit. Het is een warme houtkleur met zoals gezegd, niet al teveel pigment. Hierdoor blijft het natuurlijke karakter gehandhaafd of wordt zelfs wat versterkt. In het algemeen geldt dat door het toepassen van een impregneermiddel en een beits (beide natte vloeistoffen) het houtwerk er levendiger en contrastrijker uit zal gaan zien. U kunt dit vooraf bekijken door het hout een beetje nat te maken.

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar hout (onbehandeld)
  • Toegepaste kleur: JS1 (Douglas houtkleur)
  • Werkwijze: hout reinigen, hout schuren, 3 lagen beits (1e laag verdund met 10% terpentine) 

Aanbevolen Producten 

Red Cedar hout behandeld met Jotun Trebitt Oljebeis in de kleur JS1
red-cedar-keur-behouden-1red-cedar-keur-behouden-4

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever persoonlijk advies van Jotun Specialist? Neem dan contact op via één van onderstaande mogelijkheden:  

  • Tel/Whats App: 06 - 16 246 450
  • E-mail: [email protected]
  • Contactformulier
  • Persoonlijk advies

    Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: