• Lorem ipsum

Houten vloer vervenWelke verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van een houten vloer en is het nodig om de vloer te ontvetten, schuren en gronden? 

Het verven van een houten vloer is een makkelijke en praktische oplossing voor het creëren van een nieuwe sfeer in uw woning. Daarnaast zult u met de juiste verf en voorbereiding, er jaren geen omkijken meer aan hebben (gemiddeld zo'n 10 jaar). 

Qua voorbereiding is het belangrijk om uw vloer voor het schilderen eerst goed te ontvetten. Het ontvetten van de vloer verbetert de hechting enorm. Een ontvettingsmiddel verwijdert zowel vuil en vet van buitenaf als de inhoudsstoffen die voorkomen in o.a. grenen, eiken en beukenhout. Het ontvetten kunt u het beste voor het schuren doen, zo voorkomt u dat het schuurpapier verstopt raakt en vuil in de vloer worden geschuurd. 


Houten vloer verven, welke grondverf?

Jotun Kvist og Sperregrunning

Voor een mooi en strak resultaat, brengt u voor het schilderen een goede grondverf aan: Jotun Kvist og Sperregrunning.

Een grondverf met isolerende eigenschappen werkt het beste. Een isolerende grondverf vermindert de kans op gele vlekken die ontstaan bij het doorbloeden van inhoudsstoffen (tannine/eiken), hars/grenen).


Houten vloer verven, welke vloerverf? 

Houten vloer verven

jotun trestjerner gulvmaling

De meest duurzame verf die Jotun levert voor het verven van houten vloeren is: Jotun Trestjerner Gulvmaling (voorheen oxan au). 

U kunt de verf o.a. gebruiken voor het verven van uw:

 • parketvloer
 • grenen vloer
 • eiken vloer
 • vuren vloer
 • beuken vloer
 • hardhout
 • zachthout

De verf is extra slijtvast en vergeelt niet. Uw vloer blijft ook na jaren nog mooi wit. De hoge slijtvastheid wordt bereikt door de toevoeging van polyurethaan harsen. Jotun Trestjerner Gulvmaling is een watergedragen 1 component polyurethaan verf. De verf vloeit goed en laat zich daardoor gemakkelijk verspreiden met een kwast of een roller.

De verf kan zelfs op beton worden gebruikt en is speciaal ontwikkeld voor het verven van vloeren, trappen en meubels. 


Houten vloer verven en kleuren? 

Jotun Trestjerner Gulvmaling is leverbaar volgens alle dekkende kleurenfolders, de meest gebruikte zijn: 

Hieronder ziet u een afbeelding van 4 veel gebruikte RAL kleuren: RAL 9010 (zuiver wit), RAL 7040 (venstergrijs), RAL 7038 (agaatgrijs) en RAL 7023 (betongrijs).Houten vloer verven kleuren RAL 9010 RAL 7040 RAL 7038 RAL 7023 


Stappenplan voor het verven van uw houten vloer 

 • Houten vloer reinigen
 • Houten vloer schuren
 • Houten vloer gronden
 • Houten vloer verven 

houten vloer verven stappenplan 1houten vloer verven stappenplan 2


Houten vloer reinigen
Reinig de vloer met Jotun Kraftvask. Laat het reinigingsmiddel minimaal 5 minuten intrekken. Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen. Dweil de vloer een aantal keer goed na met schoon water. 

Houten vloer schuren
Schuur de vloer met korrel 160 (nieuwe, onbehandelde vloeren). Gebruik grover schuurpapier indien u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Lees hier hoe: houten vloer schuren.  

Houten vloer gronden
Grond de vloer met een parketroller ter breedte van de planken. Breng één tot twee lagen aan met een droogtijd van ca. 12 uur. Schuur tussendoor met korrel 240 voor het meest strakke resultaat. Naast het meest strakke resultaat schildert een geschuurde vloer gemakkelijker dan een niet geschuurde vloer. Technisch gezien (voor het hechten van de lagen onderling) is schuren tussendoor niet nodig indien u binnen 3 dagen de volgende laag aanbrengt.

Houten vloer verven
Verf de vloer met een parketroller ter breedte van de planken. Breng de verf systematisch en consequent aan in de lengte richting van de plank (met de houtnerf mee). Werk snel, zodat de verf goed in elkaar overvloeit bij de overlappende delen. Voor de juiste laagdikte houdt u het verbruik van 8-10 m2 per liter aan. Breng twee tot drie lagen aan met een droogtijd van ca. 8 uur. Tussendoor schuren met korrel 240 geeft het mooiste resultaat. Naast een mooi resultaat schildert een geschuurde vloer gemakkelijker dan een niet geschuurde vloer. Technisch gezien (voor het hechten van de lagen onderling) is schuren tussendoor niet nodig indien u binnen 3 dagen de volgende laag aanbrengt.

Tip: de verf is volledig uitgehard na 5 dagen, dek gedurende deze tijd de vloer niet af met een kleed, zeil of stucloper.


Aanbevolen producten voor het verven van uw houten vloer:


houten vloer vervenhouten vloer verven


Persoonlijk advies

 

 
 
contactformulier

Jotun Jotun Kraftvask
Jotun Kraftvask
Jotun Kraftvask 3 in 1 is een zeer effectief schoonmaakmiddel voor al uw schilderwerk. U kunt het gebruiken voor het jaarlijks reinigen van uw schilderwerk en voor het mild en krachtig ontvetten voor uw schilderklus.
€15,00Incl. btw
Jotun Jotun Kvist og Sperregrunning
Jotun Kvist og Sperregrunning
Watergedragen grondverf voor binnen en buiten. Voor het verven van hout (hard en zacht), ongeglazuurde tegels, plastic en metaal. Tevens ideaal voor trappen, vloeren, kozijnen en deuren.
€26,00Incl. btw
Jotun Jotun Trestjerner Gulvmaling
Jotun Trestjerner Gulvmaling
Extra slijtvaste verf voor het verven van vloeren, trappen, deuren en kozijnen binnen. U gebruikt de verf voor het verven van hout, beton, cementdek, steen, tegels, plavuizen, egalisatievloeren, laminaat kurk en vinyl.
€42,00Incl. btw