• Lorem ipsum

Olympic Oil Stain 727 overschilderenMijn red cedar gevelbekleding is behandeld met Olympic Oil Stain in de kleur 727 Cinnamon. Het ziet er inmiddels vlekkerig en verweerd uit. Welk alternatief biedt Jotun en hoe kan ik het red cedar het beste behandelen?

Welke beits?
Jotun Demidekk Infinity Pure MattHet meest duurzame alternatief van Jotun voor Olympic Oil stain is Jotun Demidekk Infinity Pure Matt. Demidekk Infinity Pure Matt is een zeer duurzame matte dekkende beits. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van 10-12 jaar bereikt. Verder is de beits damp-open, uiterst flexibel en kleurvast. Ook na lange tijd in weer en wind blijft de kleur gehandhaafd.

Demidekk Infinity Pure Matt is een dekkende beits, dat wil zeggen dat eventuele kleurverschillen van de ondergrond worden afgedekt maar het reliëf van het hout zichtbaar blijft (indien het hout reliëf heeft). Het afdekken van de kleurverschillen van de ondergrond komt vooral goed van pas indien de gevel lange tijd niet geschilderd is en er wat vlekkerig uitziet. Met 2 tot 3 lagen Demidekk ziet u hier niets meer van terug en is uw hout optimaal beschermd.

Welke kleur?
Olympic Stain kleur 727 Cinnamon is een roodbruine kleur. Omdat de van origine Amerikaanse kleur niet meer leverbaar is, is in samenwerking met de klant de kleur digitaal vanaf de gevel gemeten en vastgelegd onder kleurnummer: JS 727 Cinnamon (het kleurnummer JS 727 Cinnamon is opgenomen in ons assortiment en via de webwinkel te bestellen door het invullen van het kleurnummer). 

Gevel reinigen?
Voor het schoonmaken van western red cedar heeft Jotun een 3 in 1 effectief reinigingsmiddel: Jotun Kraftvask. Jotun Kraftvask verdund u met water en spoelt u na het schoonmaken af met schoon water. Gebruikt u een schuurpad tijdens het reinigen dan is het hout direct geschuurd en bespaard u tijd (dit werkt alleen goed bij relatief gladde oppervlakten, bij zeer ruw hout lukt dit niet).

Project informatie 

  • Houtsoort: Red Cedar
  • Oude kleur: Olympic Oil Stain 727 Cinnamon
  • Nieuwe kleur: JS 727 Cinnamon
  • Werkwijze: hout reinigen met Kraftvask en 2 royale lagen beits aanbrengen met de kwast

Aanbevolen Producten 

olympic oil stain 727olympic oil stain 727