klantenservice

Douglas white wash

Douglas white wash

Ik wil mijn douglas houten schutting met een watergedragen olie white washen (lichter van kleur maken). Welke olie en welke kleur kan ik het beste gebruiken?

jotun treolje vVoor het behandelen van Douglas hout met een watergedragen olie gebruikt u Jotun Treolje V. Jotun Treolje V dringt goed in het hout, vormt geen laag en droogt mat op. In vergelijking met de terpentine houdende variant (Jotun Treolje Solvent) is Jotun Treolje V minder belastend voor het milieu en ruikt een stuk minder sterk.

Normaal wordt voor Douglas hout de terpentine houdende olie geadviseerd echter voor klanten die meer waarde hechten aan een watergedragen product (vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt) is de watergedragen olie een goed alternatief.

White wash kleur

De twee meest toegepaste kleuren van Jotun voor het white washen van Douglas hout zijn 505 Schleier en 600 Hvit. De kleuren verschillen niet veel van elkaar. Beide kleuren maken het hout lichter van kleur. 505 Schleier heeft 22 shots wit pigment en 600 Hvit heeft 27 shots wit pigment. Dit is ongeveer 20% verschil. De toegepaste kleur op de foto's is 505 Schleier. De olie is in twee lagen op de schutting aangebracht met een platte soepele kwast van Goudhaantje (type: 680 3").

In 1e instantie is een kleurloze olie toegepast (zie oranje delen op de foto, hier kunt u goed zien hoe de oranje kleurstoffen die van nature in douglas hout zitten naar boven komen zodra er een natte vloeistof op het hout komt). De klant wilde een lichte kleur behouden en is over gestapt op de white wash kleur 505 Schleier. De schutting is 2x over geolied met kleur 505 Schleier.

Project informatie 

  • Houtsoort: Douglas hout (onbehandeld)
  • Toegepaste kleur: Jotun 505 Schleier
  • Werkwijze: hout reinigen, 2 lagen olie aanbrengen

Aanbevolen Producten 

Foto's: Jotun Treolje V in white wash kleur 505 Schleier op Douglas hout 
douglas white washdouglas white wash

 

douglas white washdouglas white wash

 

filter op prijs
Ondergrond
Toepassing
Afwerking
Soort product
Glansgraad
Verdunning
Jotun Kraftvask

Jotun Kraftvask

Jotun Kraftvask 3 in 1 is een zeer effectief schoonmaakmiddel voor al uw schilderwerk. U kunt het gebruiken voor het jaarlijks reinigen van uw schilderwerk en voor het mild en krachtig ontvetten voor uw schilderklus.

€14,60 Meer informatie
Jotun Treolje V

Jotun Treolje V

Transparante olie op basis van water voor het beschermen van geïmpregneerd en onbehandeld hout binnen en buiten. Gaat vergrijzing tegen, is damp-open en bladdert niet.

€82,90 Meer informatie
Goudhaantje Futura Kwast Plat 680

Goudhaantje Futura Kwast Plat 680

Topkwaliteit platte kwast, geschikt voor water- en terpentine gedragen beits, olie of verf. Ideaal voor Jotun producten.

€9,95 Meer informatie