klantenservice

Schutting verven

Schutting verven

Welke dekkende beits of verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van mijn schutting (tuinscherm-tuinhek) en wat is het stappenplan?

Voor het verven (wit, zwart of elke andere kleur) van uw schutting of tuinhek levert Jotun twee duurzame dekkende beitsen (verven). Een verf op waterbasis en een verf met terpentine als oplosmiddel. Beide soorten dekken de originele kleur van het hout af. De houtstructuur (het reliëf) blijft na behandeling wel goed zichtbaar. 

Welke verf u het beste kunt gebruiken wordt voornamelijk bepaald door de houtsoort. Lees hieronder ons advies voor het beste resultaat.

Welke verf?  

*Ook verkrijgbaar in een matte versie: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. 

Welke dekkende beits kleuren zijn er leverbaar?  

Demidekk Ultimate en Demidekk Oljetackfarg zijn o.a. leverbaar volgens de kleurenfolders: 

Hieronder ziet u een afbeelding van 4 veel gebruikte kleuren: Hvit 001, Demigul 1465, Labrador 1434 en de mooie zwarte kleur; Dempet sort 9938.
Kleuren dekkende beitsen 

Schutting impregneren? 

Voordat u zachte onbehandelde houtsoorten (o.a. lariks-douglas-grenen-vuren) verft met Demidekk Ultimate is het nodig om het te impregneren. Het impregneren beschermd uw schutting tegen houtrot, verbetert de hechting en verlengt de levensduur aanzienlijk. Het impregneermiddel is: Jotun Visir Oljegrunning Klar

Impregneren is niet nodig indien uw schutting in fabriek is geimpregneerd.

Impregneren is niet nodig indien u een hardhouten schutting schildert met Demidekk Oljetackfarg.

Stappenplan 

  • Schutting wassen met Jotun Kraftvask en afspoelen met water
  • Schutting schuren en stofvrij maken
  • Schutting impregneren met Jotun Visir Oljegrunning Klar
  • Schutting verven met Demidekk Oljetackfarg of Demidekk Ultimate 

Stappenplan schutting verven 

Hout reinigen
Steek eventuele hars weg met een plamuurmes en/of ontvet het hars met thinner. Reinig het hout met Jotun Kraftvask en water. Laat het reinigingsmiddel minimaal 5 minuten intrekken. Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen. Spoel het hout een aantal keer goed na met schoon leidingwater. 

Hout schuren
Schuur het hout met korrel 100 tot 160 en rond de scherpe kanten af. Gebruik grover schuurpapier indien u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak het hout stofvrij voordat u begint met beitsen. 

Hout impregneren
* Is uw schutting onbehandeld en werkt u deze af met Jotun Demidekk Ultimate dan geldt: behandel het hout rondom met 1 laag Visir Klar. De kopse kanten (gezaagde kanten) 3-4 keer nat in nat. Nat in nat houdt in dat u tussen de lagen een droogtijd van ongeveer 2 uur aanhoudt (het impregneermiddel is dan nog nat). Breng het impregneermiddel aan met een kwast. Let op: het impregneermiddel moet het hout verzadigen maar mag geen laag gaan vormen. 

Hout verven
Demidekk Oljetackfarg: Breng 2 tot 3 lagen met de kwast aan in de lengterichting van de nerf. Verdun de 1e laag met 10-15% terpentine. Let erop dat de voorgaande laag niet meer plakt voordat u start met de volgende laag. 

Demidekk Ultimate: Breng 2 tot 3 lagen met de kwast aan in de lengterichting van de nerf. Let erop dat de voorgaande laag niet meer plakt voordat u start met de volgende laag.

Tips:

  • Laat geïmpregneerd hout 1 tot 2 maanden drogen voordat u de behandeling begint
  • Verwijder de witte waas (zoutkristallen op geïmpregneerd hout) met een harde borstel
  • Reinig geïmpregneerd hout goed, dit verbetert het resultaat enorm
  • Breng op geïmpregneerd hout een primer aan op de noesten indien u in een lichte kleur verft met Ultimate
  • Let erop dat het hout goed droog is en behandel het niet in de volle zon 

Aanbevolen producten 

Schutting vervenSchutting verven

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist?

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist?