• Lorem ipsum

Schutting vervenWelke dekkende beits of verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van mijn schutting (tuinscherm-tuinhek) en wat is het stappenplan?

Voor het verven (wit, zwart of elke andere kleur) van uw schutting of tuinhek levert Jotun twee duurzame dekkende beitsen (verven). Een verf op waterbasis en een verf met terpentine als oplosmiddel. Beide soorten dekken de originele kleur van het hout af. De houtstructuur (het reliëf) blijft na behandeling wel goed zichtbaar. 

Welke verf u het beste kunt gebruiken wordt voornamelijk bepaald door de houtsoort. Lees hieronder ons advies voor het beste resultaat.


Welke verf?  

*Ook verkrijgbaar in een matte versie: Jotun Demidekk Infinity Pure Matt. 


Welke dekkende beits kleuren zijn er leverbaar?  

Demidekk Ultimate en Demidekk Oljetackfarg zijn o.a. leverbaar volgens de kleurenfolders: 

Hieronder ziet u een afbeelding van 4 veel gebruikte en neutrale kleuren: 9918 Klassisk Hvit, 9910 Suave, 9937 Aske en de mooie zwarte kleur 9938 Dempet sort.
Schutting verven kleuren

Kleur tips: Jotun 9918 is de meest witte kleur van Jotun. De drie donkergrijs/zwart tinten (9910, 9937, 9938) lopen in gelijke stappen op. Jotun 9938 is de meest verkocht zwarte kleur en heeft een moderne en neutrale uitstraling, de kleur is net iets minder zwart dan 100% zwart. 

Hieronder ziet u een 2e afbeelding met de kleuren: Jotun 1001 Egghvit, Jotun 4252 Kjonnrok dempet, Jotun 0025 Rorosrod, Jotun 0099 Sort.
Schutting verven kleuren

Kleur tips: Jotun 1001 Egghvit is de meest verkochte witte kleur in Scandinavië en heeft beetje oker en zwart en lijkt op RAL 9010, Jotun 4252 Kjonnrok dempet is een veel toegepaste grijsblauwe kleur, Jotun 0025 Rorosrod is typisch Noors rood, Jotun 0099 Sort is de meest zwarte kleur van Jotun, hierin zit alleen zwart pigment en is 100% zwart.


Schutting impregneren? 

Voordat u zachte onbehandelde houtsoorten (o.a. lariks-douglas-grenen-vuren) verft met Demidekk Ultimate is het nodig om het te impregneren. Het impregneren beschermd uw schutting tegen houtrot, verbetert de hechting en verlengt de levensduur aanzienlijk. Het impregneermiddel is: Jotun Visir Oljegrunning Klar

Impregneren is niet nodig indien uw schutting in fabriek is geimpregneerd.

Impregneren is niet nodig indien u een hardhouten schutting schildert met Demidekk Oljetackfarg.


Stappenplan 

  • Schutting wassen met Jotun Kraftvask en afspoelen met water
  • Schutting schuren en stofvrij maken
  • Schutting impregneren met Jotun Visir Oljegrunning Klar
  • Schutting verven met Demidekk Oljetackfarg of Demidekk Ultimate 

Schutting verven stappenplan

Hout reinigen
Steek eventuele hars weg met een plamuurmes en/of ontvet het hars met thinner. Reinig het hout met Jotun Kraftvask. Laat het reinigingsmiddel minimaal 5 minuten intrekken. Laat het reinigingsmiddel niet opdrogen. Neem het hout af met een schone vochtige doek of spoel het hout na met schoon water.

Hout schuren
Schuur het hout met korrel 100 tot 160 en rond de scherpe kanten af. Gebruik grover schuurpapier indien u oude verflagen en/of beschadigingen wilt verwijderen. Maak het hout stofvrij voordat u begint met beitsen. 

Hout impregneren
* Is uw schutting onbehandeld en werkt u deze af met Jotun Demidekk Ultimate dan geldt: behandel het hout rondom met 1 laag Visir Klar. De kopse kanten (gezaagde kanten) 3-4 keer nat in nat. Nat in nat houdt in dat u tussen de lagen een droogtijd van ongeveer 2 uur aanhoudt (het impregneermiddel is dan nog nat). Breng het impregneermiddel aan met een kwast. Let op: het impregneermiddel moet het hout verzadigen maar mag geen laag gaan vormen. 

Hout verven
Demidekk Oljetackfarg: Breng 2 tot 3 lagen met de kwast aan in de lengterichting van de nerf. Verdun de 1e laag met 10-15% terpentine. Let erop dat de voorgaande laag niet meer plakt voordat u start met de volgende laag. 

Demidekk Ultimate: Breng 2 tot 3 lagen met de kwast aan in de lengterichting van de nerf. Let erop dat de voorgaande laag niet meer plakt voordat u start met de volgende laag.

Tips:

  • Laat geïmpregneerd hout 1 tot 2 maanden drogen voordat u de behandeling begint
  • Verwijder de witte waas (zoutkristallen op geïmpregneerd hout) met een harde borstel
  • Reinig geïmpregneerd hout goed, dit verbetert het resultaat enorm
  • Breng op geïmpregneerd hout een primer aan op de noesten indien u in een lichte kleur verft met Ultimate
  • Let erop dat het hout goed droog is en behandel het niet in de volle zon 

Aanbevolen producten 


Schutting vervenSchutting verven


Persoonlijk advies

 

 
 
contactformulier