• Lorem ipsum

Douglas hout impregneren en beitsenJotun Trebitt OljebeisVoor dit project (beitsen van Douglas houten tuinhuis en overkapping) heeft de klant gekozen voor een semi transparante afwerking met Jotun Trebitt Oljebeis in de mooie warme kleur 10077 Kiefer. 

Jotun Trebitt Oljebeis is de meest duurzame semi transparante buitenbeits die Jotun in het programma heeft. Gemiddeld worden er onderhoudsintervallen bereikt van 4 tot 6 jaar. 

Jotun trebitt Oljebeis is een 1 pots systeem en bevat schimmelwerende stoffen. Het is daarmee een impregneermiddel en beits in één.

Beknopte werkwijze
Na het ontvetten en schuren van het hout heeft de klant het tuinhuis drie maal behandeld met Jotun Trebitt Oljebeis. De 1e laag is verdund met 10% terpentine (dit verbetert de indringing in het hout). Na voldoende droging (minimaal 24 uur) is het hout twee maal onverdund gebeitst met Jotun Trebitt Oljebeis. 

Kleur
De kleur 10077 Kiefer (Pijnboom) is een veel gekozen kleur en bestaat voornamelijk uit de pigmenten geel en rood. De kleur is semi dekkend en geeft samen met het gebruikte Douglas hout een warme geel/roodbruine kleur. De noesten en kleurverschillen van het hout blijven mooi zichtbaar.

Aanbevolen producten 

Foto van het tuinhuis (Douglas hout) in de kleur 10077 Kiefer.
Douglas hout impregneren en beitsen