klantenservice

Red Cedar Oliën met Jotun Treolje

Red Cedar Oliën met Jotun Treolje

Welke olie kan ik het beste gebruiken voor het behandelen van mijn Red Cedar gevelbekleding? 

jotun treolje solventDe beste bescherming voor Red Cedar gevelbekleding biedt een olie op terpentine basis. Een olie op terpentine basis dringt dieper in het hout en heeft een betere weerstand tegen de weersinvloeden dan een olie op waterbasis.

Door deze twee voordelen blijft u hout langer mooi en bereikt u langere onderhoudsintervallen. De onderhoudsintervallen van een olie op terpentine basis liggen rond de 2-3 jaar. Het onderhoud en de verwerking is eenvoudig.

Een andere belangrijke afweging bij het gebruik van een olie is de afweging tussen het toepassen van een kleurloze of gekleurde olie. Bij dit project was het de wens van de klant om de vergrijzing (verkleuring) van het hout af te remmen. Vergrijzing wordt veroorzaakt door water, zuurstof en zonlicht. Voor het effectief blokkeren van het zonlicht is geadviseerd om een gekleurde olie toe te passen.

Veel gekozen kleuren (zie kleurenkaart) voor het behandelen van Red Cedar zijn: Esche 10996, Altkiefer 10073, Burmateak 623, Sibirische Larche 935 en Lavarot 817. De klant heeft gekozen voor de warme kleur Sibirisch Larche 935. Zoals goed is te zien op de foto's droogt de olie mat op en blijft de houtstructuur goed zichtbaar.

Project informatie 

Aanbevolen Producten 

Red Cedar Olie Jotun Specialist

10% Extra Najaarskorting

Het najaar staat voor de deur en het is nog goed weer om te gaan verven. Om u op weg te helpen krijgt u 10% extra korting op alle producten in onze webwinkel.

  • De actie duurt t/m 30 september
  • De kortingscode is: JOTUN

Vul de kortingscode in tijdens uw bestelling op de "winkelwagen" pagina en de korting wordt automatisch van de huidige prijs afgetrokken.

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: