klantenservice

Eikenhout impregneren en beitsen

Eikenhout impregneren en beitsen

Bij dit project was de klant op zoek naar een duurzame bescherming van zijn onbehandelde eikenhouten balken. De klant had als wens om de vergrijzing tegen te gaan, de balken te verduurzamen, de natuurlijke uitstraling zoveel als mogelijk te behouden en om lange onderhoudsintervallen te bereiken.

Semi transparante 2 in 1 beits voor de eikenhouten balken

Voor het behandelen van de balken is geadviseerd om Jotun Trebitt Oljebeis toe te passen.

Jotun Trebitt OljebeisJotun Trebitt Oljebeis is de meest duurzame semi transparante 2 in 1 beits (impregneermiddel en beits in één) van Jotun. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van 4-6 jaar bereikt. Voor het tegengaan van de vergrijzing en het blokken van het uv-licht is het nodig om de beits toe te passen in één van de semi transparante kleuren van Jotun. De noesten en oorspronkelijke kleurverschillen van het hout blijven zichtbaar waardoor het hout levendig en natuurlijk eruit blijft zien. Bij dit project is gekozen voor de semi transparante kleur: 10006 Eiche.

Het hout is vooraf ontvet met thinner. 

Eikenhout impregneren en beitsen-3

Zwarte dekkende matte beits voor de gevelbekleding

Jotun Demidekk Ultimate HelmattDe houten gevelbekleding is in een eerder stadium voorzien van de matte dekkende beits: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt in kleur RAL 9005. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van 10-12 jaar bereikt. De beits is in twee lagen aangebracht. Vooraf is het hout één maal gegrond met Jotun Demidekk Oljetackfarg. 

Grondverf voor de gevelbekleding

Jotun Demidekk Oljetackfarg

Voor het verbeteren van de hechting en voor het blokken van de inhoudsstoffen is Jotun Demidekk Oljetackfarg toegepast als grondverf. De primer is met 10% terpentine verdund en is na minimaal 24 uur droging overgeschilderd met Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Jotun Demidekk Helmatt is twee maal onverdund toegepast.

 

 

Eikenhout impregneren en beitsen-2

10% Extra Najaarskorting

Het najaar staat voor de deur en het is nog goed weer om te gaan verven. Om u op weg te helpen krijgt u 10% extra korting op alle producten in onze webwinkel.

  • De actie duurt t/m 30 september
  • De kortingscode is: JOTUN

Vul de kortingscode in tijdens uw bestelling op de "winkelwagen" pagina en de korting wordt automatisch van de huidige prijs afgetrokken.

Persoonlijk advies

Het is belangrijk dat u de juiste verf gebruikt. Op de site vindt u alle informatie die u helpt bij het maken van deze keuze. Wilt u liever advies van onze specialist? Stuur ons dan een e-mail of gebruik het contactformulier: