• Lorem ipsum

Eikenhout impregneren en beitsenBij dit project was de klant op zoek naar een duurzame bescherming van zijn onbehandelde eikenhouten balken. De klant had als wens om de vergrijzing tegen te gaan, de balken te verduurzamen, de natuurlijke uitstraling zoveel als mogelijk te behouden en om lange onderhoudsintervallen te bereiken.

Semi transparante 2 in 1 beits voor de eikenhouten balken

Voor het behandelen van de balken is geadviseerd om Jotun Trebitt Oljebeis toe te passen.

Jotun Trebitt OljebeisJotun Trebitt Oljebeisis de meest duurzame semi transparante 2 in 1 beits (impregneermiddel en beits in één) van Jotun. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van 4-6 jaar bereikt. Voor het tegengaan van de vergrijzing en het blokken van het uv-licht is het nodig om de beits toe te passen in één van de semi transparante kleuren van Jotun. De noesten en oorspronkelijke kleurverschillen van het hout blijven zichtbaar waardoor het hout levendig en natuurlijk eruit blijft zien. Bij dit project is gekozen voor de semi transparante kleur: 10006 Eiche.

Het hout is vooraf ontvet met thinner. 

Eikenhout impregneren en beitsen-3

Zwarte dekkende matte beits voor de gevelbekleding

Jotun Demidekk Infinity Pure MattDe houten gevelbekleding is in een eerder stadium voorzien van de matte dekkende beits: Jotun Demidekk Infinity Pure Matt in kleur RAL 9005. Met deze beits worden onderhoudsintervallen van 10-12 jaar bereikt. De beits is in twee lagen aangebracht. Vooraf is het hout één maal gegrond met Jotun Demidekk Oljetackfarg. 

Grondverf voor de gevelbekleding

Jotun Demidekk Oljetackfarg

Voor het verbeteren van de hechting en voor het blokken van de inhoudsstoffen is Jotun Demidekk Oljetackfarg toegepast als grondverf. De primer is met 10% terpentine verdund en is na minimaal 24 uur droging overgeschilderd met Jotun Demidekk Infinity Pure Matt. Jotun Demidekk Infinity Pure Matt is twee maal onverdund toegepast.

 

 

Eikenhout impregneren en beitsen-2