• Lorem ipsum

Jotun doet weer mee aan Zweedse verftest

  • Geplaatst op
  • Door Jotun Specialist
  • Geplaatst in jotun demidekk
Jotun doet weer mee aan Zweedse verftest

Twee coatings van Jotun, Ultimate Helmatt en Ultimate Täckfärg, doen dit jaar mee aan de grootste onafhankelijke verftest van Noord-Europa. De Zweedse Folksam Färgtest is hét gezaghebbende onderzoek als het gaat om het vergelijken van houtverven.

Folksam is een verzekeringsmaatschappij. Veel klanten hebben een houten huis. Een schilderbeurt zorgt ervoor dat de woning haar waarde behoudt. Maar dan moet er wel goede verf gebruikt worden.

Zware test voor houtverf

Folksam laat daarom geen gras groeien over haar testmethoden. Niet minder dan twee jaar lang worden 46 verschillende coatings door de maatschappij aan een strenge test onderworpen. Elk verfsysteem wordt aangebracht op 24 verschillende panelen. Het eindresultaat wordt daarna geregeld gecontroleerd op duurzaamheid en kwaliteit.

Dit gebeurt verspreid over vier teststations in Zweden. Die stations liggen in gebieden met uiteenlopende klimaten, van het koude noorden tot aan het milde zuiden van Zweden waar het klimaat niet veel verschilt van het Nederlandse.

Alle grote merken houtverf zijn vertegenwoordigd in de test. Jotun is met twee varianten van Ultimate present, en indirect ook via Futura Täckfärg, een product gemaakt samen met Butinox. De einduitslag van dit grote consumentenonderzoek wordt volgend jaar verwacht.