• Lorem ipsum

Met Jotun Oxan Olie haalt u een transparante vloerolie in huis. De transparante olie is een perfect basisproduct. De olie is gemaakt met alkydhars en dringt diep in de ondergrond. Stofdelen worden gehecht en er ontstaat een solide onderhoudsarn geheel. Dit betekent makkelijk reinigen en dus een behoorlijke tijdsbesparing. Jotun Oxan Olie zorgt voor een krasvast oppervlak. Dit remt de slijtage. Het is ook geen probleem als er eens lichte chemicaliën op terechtkomen. U maakt de vloer in een wip schoon. Het feit dat de zanderigheid van cement en beton door Oxan Olie wordt geminimaliseerd helpt hier een handje mee.

Veelzijdige vloerverf van Jotun

Jotun Oxan Olie is niet alleen een goed product, maar ook veelzijdig. U kunt de olie gebruiken op betonnen vloeren, cementdekvloeren, cementvloeren en zelfs hout. Dit is handig als u een woning of gebouw bezit waarin meerdere vloertypen naast elkaar bestaan. Slechts één vloerolie kopen en u bent klaar. Deze transparante olie wordt aangebracht met een kwast of roller. Desgewenst kunt u ook een verfspuit gebruiken. Het is wel belangrijk om het product te verdunnen. Hiervoor gebruikt u terpentine. Jotun Oxan Olie is het best te gebruiken als een vloer nieuw is. Ligt er een oude verflaag op, verdient het aanbeveling deze te verwijderen. Een nieuwe vloer moet tenminste zes weken zijn uitgehard voor met Jotun Oxan Olie een optimaal resulaat bereikt wordt. De transparante vloerolie heeft zelf gelukkig geen lange droogtijd. Al na tien uur is de olie overschilderbaar. Na één etmaal is de laag voldoende doorgehard en kunt u de vloer normaal gebruiken. Dit is bijzonder effectief als u Jotun Oxan Olie voor bedrijfsruimten gebruikt.

Jotun Oxan Olie vervangen vanwege hogere milieueisen

Vanwege hogere milieueisen heeft Jotun in 2015 de beslissing genomen om te stoppen met het produceren van Jotun Oxan Olie. Als alternatief zijn er twee nieuwe producten op de markt gebracht: Jotun Trestjerner Gulvlakk Solvent en Jotun Trestjerner Betongolje (oude naam Jotun Oxan Aqua).

Jotun Trestjerner Gulvlakk Solvent

Trestjerner Gulvlakk Solvent is een slijtvaste blanke lak (polyurethaan lak) op terpentine basis. De lak is geschikt voor het lakken van harde ondergronden zoals; beton, cement, steen en hout. De blanke lak kunt u zeer goed gebruiken voor het overlakken van vloeren die zijn behandeld met Jotun Oxan Olie. (zie ook het project: Betonvloer met Oxan Olie opnieuw behandelen)

Jotun Trestjerner Betongolje

Trestjerner Betongolje is een slijtvaste transparante betoncoating (acryldispersie) op waterbasis. De betoncoating is geschikt voor het lakken van harde ondergronden zoals, beton, cement, steen en hout. 
Betongolje kan niet worden gebruikt voor het overlakken van oude Jotun Oxan Olie lagen!

Wilt u advies voor het opnieuw behandelen van oude Oxan Olie lagen, onze medewerkers staan u graag te woord!