• Lorem ipsum

Hier vindt u de Jotun kleuren voor Jotun Treolje V en Treolje Solvent.

Jotun Treolje is een transparante, niet filmvormende olie speciaal voor het oliën van gevelbekleding, terrassen, vlonders, schuttingen, tuinhuisjes, meubels en steigerhout. Het hout krijgt een mooie matte uitstraling.

Kleur tips:

 • 629 Naturel (nieuwe naam 629 lariks) (is een licht bruine crème kleur en geeft in combinatie met Jotun Treolje Solvent een natuurlijk effect op alle houtsoorten, o.a. mooi op Eiken, Frake, Red Cedar, Douglas, Bilinga) (zie foto onderaan)
 • 629 Naturel (nieuwe naam 629 lariks) in combinatie met Treolje V  kan ook goed toegepast worden op zachte houtsoorten zoals vuren en grenen indien u een kleur meer richting een licht eiken kleur wenst.
 • 10996 Esche (is een lichte geel/bruine kleur, geeft het hout meer contrast, bevat niet veel pigment waardoor de kleur van het hout zelf voor een groot deel de eindkleur bepaalt, mooi op veel houtsoorten) (zie foto onderaan)
 • JS1 Douglas houtkleur (versterkt Douglas Houtkleur en is ook prachtig op Red Cedar en Lariks hout) (zie foto onderaan op Douglas)
 • JS3 Naturel houtkleur is de nieuwste kleur en ontstaan door de vraag naar een zo natuurlijk mogelijke kleur met een lichte uitstraling. Crème/lichtbruin met niet teveel pigment zodat elke houtsoort goed tot zijn recht komt en duidelijk zichtbaar blijft. JS3 is een afgeleide van 629 Naturel maar dan transparanter, warmer van kleur en met minder wit pigment.
 • 505 Schleier, is een witte doorzichtige kleur en bevat 22 shots wit pigment, het is de meest lichte white wash van Jotun in Treolje (zie foto onderaan)
 • 600 Hvit, is een witte doorzichtige kleur en bevat 27 shots wit pigment, is een lichte white wash maar net iets sterker aanwezig dan 505 Schleier .
 • 934 Silbergrau hell mooie natuurlijke grey wash, mooi voor vloeren maar ook voor gevelbekleding buiten om de natuurlijke vergrijzing te creëren.
 • 933 Taubenblau is een prachtige blauwe kleur en staat goed in een kleurrijke omgeving (zie foto onderaan)
 • Wilt u de meest zwarte kleur dan gebruikt u Jotun 699 Sort (staat niet op de kaart maar bevat de maximale hoeveelheid zwart pigment).
 • Wilt u iets lichter dan 100% zwart dan kiest u voor 683 Sotgra (zwartgrijs). 

Let op: kleuren op uw beeldscherm zien er soms anders uit dan in het echt.

Top 4 kleuren voor Douglas hout:

Hieronder ziet u een afbeelding van de 4 meest gebruikte kleuren: JS1 Douglas houtkleur, JS3 Naturel houtkleur, Kiefer 10077, JS2 Vergrijst hout.
Douglas hout oliën kleuren

Kleur tips: JS1 Douglas houtkleur is speciaal ontwikkeld voor Douglas hout en benadrukt de natuurlijke kleur van het Douglas hout. Wilt u Douglas hout egaal laten vergrijzen en anticiperen op de vergrijzing, gebruik dan de kleur JS2 Vergrijst hout. Wilt u meer rood terugzien dan bereikt u dat met Kiefer 10077 op Douglas hout. Wilt u de lichte kleur van het Douglas hout benadrukken, gebruik dan JS3 Naturel houtkleur. Een voorbeeld in een zijdeglans beits treft u hier en hier. (de olie vormt geen laag en geeft een wat meer matte uitstraling).

Jotun kleuren treolje

Jotun kleuren treolje

Jotun kleuren treolje

Foto links: JS1 Douglas houtkleur op Douglas hout | Foto rechts: JS1 Douglas houtkleur op Douglas hout
Treolje JS1 douglas houtkleurtreolje js1 douglas houtkleur

Foto links: Esche 10996 op red cedar | Foto rechts: Sibirische Larche 935 (1 laag) op red cedar
red cedar oliën treolje 935 red cedar

Foto links en rechts: 505 Schleier (white wash) op Douglas hout
Douglas hout oliënDouglas hout oliën

Foto links: Naturel 629 op frake hout | Foto rechts: Esche 10996 op frake hout
jotun-treolje-629-naturel-frake-houtjotun-treolje-10996-esche-frake-hout 

Foto links en rechts: Akergul 687 dubbel pigment (meer kleurintensiteit en bescherming) op Douglas hout
jotun-treolje-solvent-687-dubbel-pigmentjotun-treolje-solvent-687-dubbel-pigment

Foto links: Taubenblau 933 | Foto rechts: Taubenblau 933
jotun-treolje-933jotun-treolje-933

Foto's onder: 629 naturel op eikenhout
629 naturel op eikenhout629 naturel op eikenhout

629 naturel op eikenhout