• Lorem ipsum

Tuinhuis verven met Jotun Demidekk Ultimate TackfargWelke verf van Jotun is het meest geschikt voor het verven van mijn tuinhuis en welke kleuren zijn er mogelijk?

Met deze vragen ging Jotun-Specialist aan de slag toen Attie Kingma contact opnam en vroeg om een passend advies voor het verven van haar tuinhuis. Niet alleen de beste verf maar ook hulp bij het uitzoeken van de juiste kleur werd op prijs gesteld, zo liet Attie Kingma weten.

Haar tuinhuis met een oppervlakte van ongeveer 45 m2 was al eerder gebeitst maar desondanks nodig toe aan een nieuwe verflaag.

Als advies voor het opnieuw schilderen werden de twee meest duurzame opties van Jotun voorgesteld:

Verf advies optie 1: transparant beitsen met Trebitt Oljebeis

Optie 1 was het transparant beitsen met Jotun Trebitt Oljebeis.

Jotun Trebitt Oljebeis is een transparante beits en heeft als kenmerk dat de oorspronkelijke kleur van het hout zichtbaar blijft. De beits is een genot om mee te beitsen, blijvend flexibel en uiterst duurzaam. Na twee behandelingen is het hout tot 6 jaar beschermt, tegen zon, regen en wind. Op het gebied van kleuren is de keuze haast onbeperkt; van licht eiken, de veel gekozen rood/bruine kleur “burmateak” tot de haast zwarte kleur “jernsvart” 

Verf advies optie 2: sfeervol dekkend beitsen met Demidekk Ultimate Tackfarg

Optie 2 was het dekkend beitsen (verven) met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg.

Jotun Demidekk Ultimate is de meest duurzame bescherming die Jotun in het programma heeft en beschermt uw hout tot 12 jaar. Demidekk is een dekkende beits en heeft als kenmerk dat de oorspronkelijke kleur van het hout wordt afgedekt terwijl de houtnerf mooi zichtbaar blijft.

Vanwege de duurzaamheid maar ook vanwege de uiterlijke kenmerken koos Attie voor het verven van het tuinhuis met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg.

Kleurinspiratie

Qua kleurafwerking heeft Attie zich laten inspireren door de prachtig monumentale, blauwgrijze kleur van de grote molen ten zuiden van Zoeterwoude. De kleur 9225 van Wijzonol was bij de importeur van Jotun bekend en kon zonder problemen worden gemengd in de Ultimate beits.

Foto van de molen in de blauwgrijze kleur die diende ter inspiratieKleurinspiratie 

Foto van het tuinhuis voor en na het schilderen met Demidekk Ultimate Tackfarg
Tuinhuis verven

Project informatie

  • Tuinhuis: 45 m2 voorzien van bestaande beits
  • Gebruikte Verf: 10 liter Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg
  • Aantal lagen: 2
  • Glansgraad: zijdeglans
  • Kleur: Wijzonol 9225 blauwgrijs

Stappenplan

  • Tuinhuis ontvetten en naspoelen met water
  • Tuinhuis schuren en stofvrij maken
  • Jotun Demidekk Ultimate in 2 lagen aanbrengen met de kwast 

Aanbevolen producten voor het verven van uw tuinhuis