• Lorem ipsum

Blokhut beitsenJotun Trebitt OljebeisVoor dit bijzondere project heeft de klant gekozen voor een semi transparante afwerking van zijn blokhut. Zowel de binnen- als buitenzijde zijn behandeld met de semi transparante beits: Jotun Trebitt Oljebeis.

Tijdens de bouw van de nieuwe blokhut is de buitenzijde eerst voorbehandeld met 1 laag Jotun Trebitt Oljebeis (verdund met 10% terpentine). Jotun Trebitt Oljebeis is een 2 in 1 beits (impregneermiddel en beits in één). Het voorbehandelen zorgt voor een optimale bescherming tegen schimmels en houtrot en verlengt de totale levensduur van het hout aanzienlijk (onder- en bovenkanten van de balken zijn ook voorbehandeld).

Het was de wens van de klant om de blokhut een natuurlijke maar frisse uitstraling te geven. De balken aan de buitenzijde zijn 2 keer gebeitst in de warm grijs groene kleur “Stahlgrau 616T”. De kleur pakt zeer mooi uit in de bosrijke omgeving. De kozijnen en deuren zijn 2 keer in een witte contrastkleur “Weiss 600” gebeitst. Beide kleuren zijn semi transparant, dit wil zeggen dat na 2 lagen beits de oorspronkelijke kleur van het hout nog zichtbaar is.

De binnenzijde is tevens in de witte kleur gebeitst. Het White Wash effect is bereikt door het aanbrengen van maar 1 laag witte beits en door het “goed uitstrijken” van de blokkwast. Op de buitenwanden is dezelfde techniek toegepast met 2 lagen beits.

Aanbevolen producten voor het beitsen van uw blokhut

Blokhut beitsenBlokhut binnen beitsen