• Lorem ipsum

Betonvloer met Oxan Olie opnieuw behandelenWelk product van Jotun kunt u het beste gebruiken voor een vloer die is behandeld met Oxan Olie? 

Geregeld wordt Jotun-Specialist benaderd met bovenstaande vraag, zo ook door de heer Hendriks (Adjunct hoofd toneel en belichtingsdienst van het Nationale Opera & Ballet te Amsterdam).
Jaarlijks wordt de 1000 m2 betonvloer in de opslagruimte van de Stopera behandeld met Oxan Olie. Daar de olie vanwege milieu-eisen niet meer leverbaar is zocht de heer Hendriks naar een geschikt alternatief.

Jotun Trestjerner Gulvlakk Solvent 

Voor het opnieuw lakken van de verouderde Oxan Olie laag werd er door Jotun-Specialist geadviseerd om Jotun Trestjerner Gulvlakk Solvent te gebruiken.
Gulvlakk Solvent is een slijtvaste blanke lak (blanke polyurethaan lak op terpentine basis) die vanwege specifieke eigenschappen geschikt is voor toepassing op vloeren behandeld met Oxan Olie.
De blanke lak is sneldrogend, heeft een goede weerstand tegen slijtage en is goed chemisch resistent. De lak is gemakkelijk aan te brengen met een roller, geeft een naadloze en strakke zijdeglans uitstraling (tevens zijdemat leverbaar) en is gemakkelijk schoon te maken. 

Voorbereiding van de vloer 

Voor het aanbrengen van de blanke lak moet de vloer eerst worden ontvet en dan worden geschuurd.
Het schuren van de ondergrond verbetert de hechting enorm, echter specifiek voor dit project heeft de klant besloten om het schuren achterwege te laten vanwege de aanwezigheid van stofgevoelige geluids- en lichtapparatuur. Het ontvetten van de vloer heeft de klant gedaan met Jotun Kraftvask (krachtig reinigingsmiddel). 

Het aanbrengen van Trestjerner Gulvlakk Solvent 

Vanwege de grote oppervlakte is de blanke lak verspreid met rubberen wissers en daarna gerold met extra brede lakrollers.
Na ongeveer 10 uur drogen is op dezelfde wijze een 2e laag Trestjerner Gulvlakk Solvent aangebracht.
De 1000 m2 kon op deze manier effectief worden behandeld zodat de ruimte weer snel in gebruik kon worden genomen.

Project informatie

  • Ondergrond: 1000 m2 betonvloer voorzien van Jotun Oxan Olie
  • Reinigingsmiddel: 10 liter Jotun Kraftvask
  • Gebruikte lak: 210 liter Jotun Trestjerner Gulvlakk Solvent
  • Aantal lagen: 2
  • Glansgraad: zijdeglans

Stappenplan

  • Vloer ontvetten met Jotun Kraftvask en naspoelen met water
  • Vloer schuren en stofvrij maken
  • Jotun Trestjerner Gulvlakk Solvent in 2 lagen aanbrengen met lakroller (rubber wisser optioneel) 

Aanbevolen producten