• Lorem ipsum

Hier vindt u de Jotun kleuren voor Jotun Trebitt Oljebeis.

Jotun Trebitt Oljebeis is een semi dekkende beits op terpentine basis. Een ouderwets en beproefd product. In Noorwegen al lang de nr 1 op gebied van een semi dekkende afwerking. Door de toevoeging van kleurstoffen wordt uw hout goed beschermd. De kleurstoffen dekken het hout niet volledig af waardoor het natuurlijke karakter blijft bestaan. Noesten, kleurverschillen en reliëf blijven zichtbaar.

Kleurtips:

 • JS1 Douglas houtkleur is een mooie warme roestbruine kleur voor Douglas, Lariks, Red Cedar en Teak. De ondergrond blijft zichtbaar en bepaald mede de kleur van het eindresultaat. voorbeeld JS1 Red Cedar, voorbeeld JS1 Douglas en voorbeeld JS1 Douglas
 • JS3 Naturel houtkleur is de nieuwste kleur en ontstaan door de vraag naar een zo natuurlijk mogelijke kleur met een lichte uitstraling. Crème/lichtbruin met niet teveel pigment zodat elke houtsoort goed tot zijn recht komt en duidelijk zichtbaar blijft. JS3 is een afgeleide van 629 Naturel maar dan transparanter, warmer van kleur en met minder wit pigment. Voorbeelden van JS3: voorbeeld JS3 op douglas,voorbeeld JS3 op eiken, voorbeeld JS3 op grenen, voorbeeld JS3 op vuren
 • Esche 10996 is een mooie lichte kleur. Toepasbaar op vele houtsoorten vanwege zijn neutrale uitstraling, het hout bepaald mede de eindkleur. 
 • Kirsebaer 686 is typisch noors rood
 • Naturell 629 (nieuwe naam lariks 629) is een beige crème kleur en bevat de kleuren wit, oker, roodbruin en zwart.
 • Schleier 505 is een witte kleur en bevat alleen een klein beetje wit pigment. Dit geeft een licht white wash effect. De oorspronkelijke kleur van het hout blijft zichtbaar.
 • Altkiefer 10073 is iets lichter en geler dan Kiefer 10077 (iets donkerder en roder), voorbeeld Jotun 10077 Kiefer op Douglas.  
 • JS3 Naturel houtkleur, 629 Naturel, Eiche Hell 868, Eiche 10006, Eiche Antik 10083, Eiche Dunkel 10009 kunnen perfect op eikenhout worden toegepast of op elke andere houtsoort voor het nabootsen van eikenhout. JS3 Naturel houtkleur is de meest doorzichtige kleur en laat het meeste detail zien van het eikenhout.
 • Wilt u de meest zwarte kleur dan gebruikt u Jotun 699 Sort (staat niet op de kaart maar bevat de maximale hoeveelheid zwart pigment (144 shots zwart)).
 • Wilt u iets lichter dan 100% zwart dan kiest u voor 683 Sotgra (zwartgrijs), hierin zitten 28 shots zwart. 
 • Wilt u het hout volledig zwart beitsen (kleur van het hout is niet meer zichtbaar, oftewel dekkend beitsen) dan gebruikt u één van Jotun's dekkende beitsen Jotun Demidekk Infinity Pure Matt of Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Staat uw kleur er niet tussen? We leveren alle kleuren van Jotun en er is nog veel meer mogelijk. Onze klantenservice helpt u graag verder: [email protected]

Kleurenfolder bestellen (papier)

Kleurenwaaier bestellen (hout)

Let op: kleuren op uw beeldscherm zien er soms anders uit dan in het echt.

Top 4 kleuren voor Douglas hout:

Hieronder ziet u een afbeelding van de 4 meest gebruikte kleuren: JS1 Douglas houtkleur, JS3 Naturel houtkleur, Kiefer 10077, JS2 Vergrijst hout.
Douglas hout beitsen kleuren 

Kleur tips: JS1 Douglas houtkleur is speciaal ontwikkeld voor Douglas hout en benadrukt de natuurlijke kleur van het Douglas hout. Wilt u Douglas hout egaal laten vergrijzen en anticiperen op de vergrijzing, gebruik dan de kleur JS2 Vergrijst hout. Wilt u meer rood terugzien dan bereikt u dat met Kiefer 10077 op Douglas hout. Wilt u de lichte kleur van het Douglas hout benadrukken, gebruik dan JS3 Naturel houtkleur. Een voorbeeld treft u hier en hier. Meer voorbeeld foto's treft u hellemaal onderaan deze pagina.

Trebitt kleuren uit de folder:

Jotun transparant kleuren

Trebitt kleuren uit de houten kleurenwaaier:

Bij de kleuren op hout krijgt u een realistisch beeld van de kleur van de beits in combinatie met het onderliggende hout. De stalen zijn gebeitst op een lichte houtsoort (vuren).

Jotun trebitt kleuren hout

Jotun trebitt kleuren hout

Overige Trebitt kleuren:

Jotun trebitt kleuren 2024

Jotun trebitt kleuren 2024

Jotun trebitt kleuren 2024

jotun-kleuren-trebitt-oljebeis-1

jotun-kleuren-trebitt-oljebeis-2

jotun-kleuren-trebitt-oljebeis-3

Naast bovenstaande foto's van de kleurenstalen bestaan er tevens 4 digitale kleurenfolders van Jotun Trebitt Oljebeis. Deze treft u hieronder:

Beits kleuren voorbeelden:

js1 douglas houtkleur

jotun 10077 kiefer

jotun js3 natuurlijk hout

jotun 10996 esche red cedar

jotun js3 naturel houtkleur

jotun js3 naturel houtkleur

jotun-trebitt-9075-roykgra

935-trebitt-oljebeis
Jotun Trebitt Oljebeis in Jotun kleur 935 Sibirische Larche op lariks hout

 

js3-lariks
Jotun Trebitt Oljebeis in JS kleur JS3 Naturel Houtkleur op lariks hout

 

js3-red-cedar
Jotun Trebitt Oljebeis in JS kleur JS3 Naturel Houtkleur op red cedar hout

 

js3-red-cedar
Jotun Trebitt Oljebeis in JS kleuren JS1 Douglas houtkleur en JS3 Naturel houtkleur (1:1) op red cedar hout