• Lorem ipsum

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Het schilderen van uw huis in een grijze of zwarte tint is populair. In dit artikel kunt u inspiratie opdoen en tips krijgen over verschillende prachtige grijze en zwarte kleuren en leert u meer over hoe glansgraden (mat zwart versus zijdeglans zwart bijvoorbeeld) de kleurbeleving beïnvloeden!

Afbeelding: U kunt dezelfde zijdeglans uitstraling op de gevel krijgen als dit fantastische archipelhuis door te schilderen met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg in de kleur Jotun 9938 Dempet Sort. De vlonder is gebeitst in de kleur Jotun 90002 Grasvart met Jotun Demidekk Terrasslasyr.

Welke huizen zijn geschikt voor de kleuren grijs en zwart?

Eigenlijk stelt alleen de fantasie grenzen als het gaat om kleurstelling maar een uitgebalanceerd samenspel tussen kleuren, materialen en stijl geeft de architectuur van het huis de aandacht die het verdient. Als u niet zeker weet welke huizen geschikt zijn in grijze en zwarte kleuren, zijn er enkele basisregels die u kunt volgen als u niet zeker bent.

Lichte huizen zien er groter uit dan donkere. Als u een groot en hoog huis heeft, heeft u voordeel met het kiezen van een donkere hoofdkleur. Huizen in de buurt van vegetatie zijn ook het meest geschikt voor donkere kleuren zoals grijs of zwart omdat witte huizen een groot contrast vormen met de omgeving met de natuur en vegetatie, zegt Jotun's kleurhoofd Birgit Torkildsby.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Tussen de eiken in Aspvik kunt u een glimp opvangen van de zwarte boomhut met vlonder van architect Andreas Martin-Löf. Mooi is het zeker! Schilder met Jotun Demidekk Infinity Pure Matt in de kleur Jotun 9938 Dempet Sort om dezelfde supermatte, zwarte look te krijgen.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Een moderne stijl wordt versterkt met elementen in steen en beton. U kunt dezelfde uitstraling krijgen door de gevel te verven met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg in de kleur Jotun 9938 Dempet Sort.

Donkere kleuren zorgen ervoor dat het huis kleiner oogt dan het werkelijk is, wat past bij moderne huizen, die vaak groot zijn.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Een spannende variant van de typische ‘black box’ van de architect. De gevel is geschilderd in Jotun 0734 Brunsvart. 

De glansgraad heeft invloed op de kleurbeleving

Zijdeglans of mat? De keuze van de glansgraad zal een grote impact hebben op de algemene indruk van het huis en op hoe de kleur wordt waargenomen, vooral op buitenkleuren. Met de producten uit de Demidekk serie kunt u de glansgraad kiezen zonder concessies te doen aan duurzaamheid of kwaliteit. Met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg krijgt u een prachtige kleurbeleving met een mooie zijdeglans uitstraling. Als u op zoek bent naar een matte uitstraling dan raden wij de nieuwe Jotun Demidekk Infinity Pure Matt aan. De supermatte afwerking geeft donkere kleuren een zachtere en elegantere uitstraling. Ook een donkere gevel kan extra diepte en elegantie krijgen met een matte glansgraad. 

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Afbeelding boven: de kleur Jotun 1434 Labrador in twee verschillende glansgraden. U kunt duidelijk het kleurverschil zien bij de supermatte afwerking (links, geverfd met Jotun Demidekk Infinity Pure Matt) vergeleken met zijdeglans afwerking (rechts, geverfd met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg). Een matte afwerking oogt altijd een tint lichter t.o.v. een zijdeglans afwerking in dezelfde kleur.

Jotun Demidekk Infinity Pure Matt

Jotun Demidekk Infinity Pure Matt

Duurzame supermatte buitenverf

 • Superieur kleurbehoud
 • Zelfreinigend
 • Super mat en mooi uiterlijk
 • Snelle droogtijd
 • Beschermt en ziet er langdurig als nieuw geschilderd uit

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Duurzame zijdeglans buitenverf

 • Superieur kleurbehoud
 • Zijdeglans en stralend uiterlijk
 • Snelle droogtijd
 • Beschermt en ziet er langdurig als nieuw geschilderd uit

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

De kleur van zowel de gevelbekleding als de kruk is in de kleur Jotun 9938 Dempet Sort geschilderd. Bij dit voorbeeld kunt u goed zien dat een ruwer oppervlak (de wand), donkerder en matter oogt dan een gladder oppervlak (de kruk). Krijg dezelfde zijdezachte, zijdeglans afwerking met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg.

Geef de woning een identiteit en een persoonlijk tintje met doordachte kleurkeuzes

Goede kleurkeuzes geven de woning identiteit en een persoonlijk tintje. Donkerdere huizen en recreatiewoningen passen beter bij een omgeving met bossen en dichte begroeiing. Bij oudere huizen met wit schrijnwerk kan een zwarte gevel gemakkelijk worden waargenomen als een duidelijk contrast met de witte details.   

In het prachtige zwarte huis beneden woont bloemendecorateur Anna Gouteva, die ook de foto maakte.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Huizen in een oudere stijl worden extra mooi met een donkere gevel. Hier is de gevel geschilderd in de kleur Jotun 9938 Dempet Sort, kozijnen geschilderd in Jotun 1453 Bomull en de funderingsmuur in Jotun 1973 Antikkgra. De rode deur in Jotun 2771 Rustikk Terracotta zorgt voor een levendig contrast. De prachtige matte look op de gevel krijgt u door te schilderen met de nieuwe Jotun Demidekk Infinity Pure Matt. De kozijnen en deuren zijn geverfd met Jotun Demidekk Infinity Details en de funderingsmuur met Jotun Mur Acryl   

Jotun Demidekk Infinity Pure Matt

Jotun Demidekk Infinity Pure Matt

Duurzame supermatte buitenverf

 • Superieur kleurbehoud
 • Zelfreinigend
 • Super mat en mooi uiterlijk
 • Snelle droogtijd
 • Beschermt en ziet er langdurig als nieuw geschilderd uit

Jotun Demidekk Infinity Details

Jotun Demidekk Infinity Details

Duurzame zijdeglans deuren- en kozijnenverf

 • Snelle droogtijd - regenbestendig na één uur
 • Superieur glans- en kleurbehoud
 • Ziet er het langst als nieuw geschilderd uit
 • Jotun Demidekk Infinity gaat het langst mee van alle Demidekk buitenverven

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Prachtig met een gele accentkleur die mooi afsteekt tegen het zwart! De bank is geschilderd in Jotun 1124 Skagengul . Krijg een duurzaam en mooi resultaat met Jotun Demidekk Infinity Details. De matte look op de gevel krijgt u met Jotun Demidekk Infinity Pure Matt.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Mooie kleurstelling! De gevel is geschilderd in Jotun 0734 Brunsvart. Krijg dezelfde zijdezachte, zijdeglans look met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg. De deur is geschilderd in dezelfde kleur als de gevel en het kozijn en de entreebetimmering met Jotun 1223 Hostemming. De deuren en kozijnen schildert u met Jotun Demidekk Infinity Details. De kleur van de funderingsmuur is  Jotun 1491 Slipesten en de muur is geverfd met Jotun Mur Acryl

Van de zwarte kleuren bepaalt de ondertoon of de kleur warm en bruinachtig lijkt, zoals Jotun 0734 Brunsvart, of neigt naar grijsachtig en roetzwart, zoals Jotun 9938 Dempet Sort. 

Spannende contrasten

Wanneer de kleuren van het huis in dezelfde toon wordt gekozen, kunnen spannende contrasten worden gecreëerd tussen gedempte kleuren en natuurlijke elementen.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Prachtig samenspel tussen kleurkeuzes, materialen en omgeving. De gevel is geschilderd met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg in de kleur Jotun 9938 Dempet Sort. De vlonder is gebeitst met Jotun Demidekk Terrasslasyr in de kleur Jotun 90002 Grasvart, wat prachtig aansluit bij zowel de muurkleur, heide en rotsen.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Kleurtoon variaties met details die eruit springen! De gevel is geschilderd in Jotun 1434 Labrador, de pergola in Jotun 0734 Brunsvart, de buitenkeuken in Jotun 9805 Sloret Sort en de bank in Jotun 1124 Skagengul. Krijg dezelfde matte uitstraling op de gevel met Jotun Demidekk Infinity Pure Matt. Voor tuinmeubilair en details raden wij Jotun Demidekk Infinity Details aan.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs


Kleine verschillen in kleurtint kunnen het eindresultaat enorm beïnvloeden. Hier zien we een gevel geschilderd in de kleur Jotun 9937 Aske. De details zijn geschilderd in Jotun 9918 Klassisk Hvit (Jotun Demidekk Infinity Details) en de vlonder is gebeitst in Jotun 9073 Shimmergra (Jotun Demidekk Terrasslasyr).

Verschillende grijstinten

Door het palet van grijze en zwarte kleuren kunt u kiezen uit een scala aan verschillende tinten. Door de woning af te werken met grijstinten uit dezelfde kleurenfamilie ontstaan ​​naadloze en prettige overgangen. 

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

De muur is geschilderd in de donkergrijze kleur Jotun 1899 Front, de ramen in Jotun 9938 Dempet Sort en de funderingsmuur in de muurkleur Jotun 1462 Gra Skifer. De zijdeglans uitstraling van het huis krijgt u door te schilderen met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg en de muur schildert u met Jotun Mur Acryl

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Een supermatte afwerking in een grijze kleur zorgt voor een moderne kleurexpressie. Deze prachtige gevel bereikt u door te schilderen met Jotun Demidekk Infinity Pure Matt in de kleur Jotun 0394 Varmgra. Het uiterlijk van de deur en de uitbouw krijgt u met Jotun Demidekk Infinity Details in Jotun 1352 Form en het uiterlijk van de funderingsmuur met Jotun Mur Acryl in Jotun 10429 Discreet.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

De prachtige villa van Valerie Aflalo met een industriële uitstraling. De gevel is geschilderd in Jotun 8025 Skodde samen met de bijpassende kleur Jotun 1402 Canvas op de funderingsmuur.

Terwijl warme grijstinten voor een goede harmonie met de natuur en de omgeving zorgen, zullen koude en neutrale grijstinten buitenshuis als blauwer worden ervaren en daardoor in scherper contrast met de natuur staan. Op de onderstaande foto zien we Jotun 1434 Labrador; een gouden en warme donkergrijze kleur, die goed buiten past.

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Wand:  Jotun 1434 Labrador. Deur: Jotun 1378 Contour . Muur op de achtergrond, Jotun 1378 Kontur. Funderingsmuur:  Jotun 1462 Gra Skifer.  De gevel schildert u met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg, de details met Jotun Demidekk Infinity Details en de funderingsmuur met Jotun Mur Acryl.

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg

Duurzame zijdeglans buitenverf

 • Superieur kleurbehoud
 • Zijdeglans en stralend uiterlijk
 • Snelle droogtijd
 • Beschermt en ziet er langdurig als nieuw geschilderd uit

Jotun Demidekk Infinity Details

Jotun Demidekk Infinity Details

Duurzame zijdeglans deuren- en kozijnenverf

 • Snelle droogtijd - regenbestendig na één uur
 • Superieur glans- en kleurbehoud
 • Ziet er het langst als nieuw geschilderd uit
 • Jotun Demidekk Infinity gaat het langst mee van alle Demidekk buitenverven

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Er zijn veel grijstinten waaruit u kunt kiezen bij het schilderen van het huis - zowel licht als donker! Dit is Jotun 1391 Lys Antikkgra; en de bijbehorende uitstraling op de gevel krijgt u als u het huis schildert met Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg. De funderingsmuur schildert u met Jotun Mur Acryl in de kleur Jotun 1638 Horisont.

Wilt u advies over welke grijze of zwarte kleur u kunt kiezen voor uw huis? Neem contact op met jotun specialist!

Jotun 0099 Sort – onze meest zwarte kleur

De meest donkere kleuren zoals Jotun 0099 Sort passen goed bij moderne architectuur. Jotun 0099 Sort is de meest zwarte kleur van Jotun, de kleur bestaat uit 100% zwart pigment en bevat geen andere kleuren. Met zijn zuivere, koude ondertoon past hij goed bij een verscheidenheid aan detailkleuren, zoals Jotun 1899 Front of Jotun 1223 Hoststemming. Laat uw persoonlijkheid tot uiting komen door een bewuste kleurkeuze op geselecteerde details zoals kozijnen, toegangsdeur, muur en terras! 

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Afbeelding boven: Strak en persoonlijk: Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg benadrukt op elegante wijze onze zwartste kleur Jotun 0099 Sort met zijn zijdezachte zijdeglans. De deur is geverfd met Jotun Demidekk Infinity Details in Jotun 1378 Contour.

Zwart op zwart

Jotun kleurencombinaties zwart grijs

Zwart op zwart werkt ook! Hier zien we Jotun 0099 Sort op de deur (Jotun Demidekk Infinity Details) samen met de kleur Jotun 9938 Dempet Sort op de gevel (Jotun Demidekk Infinity Pure Matt).

Alle Jotun buitenproducten worden onder extreme omstandigheden getest voordat ze worden goedgekeurd en op de markt worden gebracht. Daarnaast ondergaan de producten uitgebreide testen in ons onderzoekslaboratorium en voldoen ze aan een reeks strenge eisen om in alle situaties de beste bescherming voor uw huis te kunnen bieden.

Julia Karlsson

JULIA KARLSSON – Contentmanager
Julia is verantwoordelijk voor de digitale kanalen van Jotun Zweden en influencermarketing voor Jotun LADY. In samenwerking met de kleurexperts, stylisten en partners van Jotun deelt zij nieuws, trends en nuttige informatie voor u. Bron: Jotun


Persoonlijk advies

 

 
 
contactformulier